Evenimente LGBTQ din țări din întreaga lume, finanțate de Departamentul de stat al SUA

Departamentul de Stat al SUA finanțează evenimente LGBTQ „Pride” în alte țări.

Aceste evenimente sunt finanțate „pentru a sprijini realizarea scopurilor și obiectivelor politicii externe a SUA, pentru a promova interesele naționale și pentru a spori securitatea națională prin informarea și influențarea publicului străin și prin extinderea și consolidarea relației dintre poporul și guvernul Statelor Unite și cetățenii restului lumii”.

Printre evenimentele finanțate de guvernul SUA se numără citirea „literaturii queer pentru copii” copiilor mici și un „picnic pentru tinerii queer” într-un orășel din Cehia.

Statele Unite finanțează cu 15.000$ un eveniment LGBTQ „Pride” care va avea loc luna viitoare în capitala Bulgariei, Sofia. Contribuabilii americani își văd banii mergând, de asemenea, către Deystvie, o organizație neguvernamentală pro-LGBT care găzduiește un festival de film, tot în Bulgaria, „pentru a promova incluziunea și acceptarea comunității LBGTIQ+”.

Departamentul de Stat a alocat, de asemenea, peste 5.000$ pentru Better Together, o „conferință comunitară LGBTIQA+” din Australia. Și toate acestea sunt în interesul național al SUA.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost