„Marș identitar” la Chișinău, pentru asumarea apartenenței la identitatea și spiritualitatea românească

Vineri, 24 mai, la Chișinău, a avut loc „Marșul identitar”, organizat de Liga Studenților din Basarabia și Asociația „Ideea Națională”, în contextul Zilelor Românilor de Pretutindeni, marcate la sfârșitul lunii mai, anunță Mitropolia Basarabiei.

Evenimentul a avut ca scop încurajarea populației din Republica Moldova să-și asume public apartenența la spațiul identitar românesc și valorile culturale și tradiționale ale neamului nostru, deoarece doar astfel ne vom putea integra mai ușor în spațiul civilizațional european.

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, la acțiune au participat și membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români- filiala Chișinău (ASCOR Chișinău). Îmbrăcați în ie tradițională românească, voluntarii au încurajat generațiile de tineri să apere și să promoveze valorile fundamentale ale neamului nostru, precum credința milenară ortodoxă, familia și tradițiile strămoșești.

Ei au subliniat faptul că apartenența la identitatea și spiritualitatea românească reprezintă forța motrice a societății noastre și i-au îndemnat pe toți tinerii să fie activi și implicați, unindu-și eforturile pentru a construi un viitor bazat pe adevăr, dragoste și încredere reciprocă.

Această manifestare a demonstrat încă o dată angajamentul tinerilor de a-și proteja și promova valorile identitare, contribuind astfel la întărirea legăturilor spirituale și culturale dintre Republica Moldova și România.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost