Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, insistă că Ucraina trebuie să atace Rusia cu armele primite de la aliați

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a insistat luni că ţările occidentale trebuie să permită Ucrainei să folosească armele pe care i le oferă pentru ca Kievul să poată ataca teritoriul rus pentru a se apăra de agresiunea Moscovei, deoarece, în caz contrar, ţara invadată „are mâinile legate”, informează Agenția EFE, citată de Agerpres.

„A sosit momentul să luăm în considerare ridicarea unora dintre restricţiile existente. Vedem că în zona Harkov linia frontului şi graniţa sunt aproape în acelaşi loc, ia Ucraina nu poate ataca ţinte militare pe teritoriul Rusiei. Asta înseamnă că mâinile ucrainenilor sunt legate. Sunt atacaţi de pe teritoriul Rusiei şi nu pot răspunde, deoarece există restricţii cu privire la modul în care pot folosi armele”, a declarat Stoltenberg în discursul său la Adunarea Parlamentară a Alianţei, reunită la Sofia.

Politicianul norvegian a susţinut că atacarea unor ţinte militare legitime pe teritoriul agresorului face parte din autoapărare.

Stoltenberg a anunţat că agresiunea rusă împotriva Ucrainei va fi unul dintre cele trei subiecte principale pe care ţările NATO le vor discuta la summitul pe care îl vor organiza în iulie la Washington.

O reuniune în care este necesar să se demonstreze că Alianţa lucrează la politici de apărare şi la evitarea războiului, strategie pentru care este necesar să existe suficiente forţe, a apreciat Stoltenberg. Astfel, el a spus că întârzierea trimiterii mai multor ajutoare militare către Ucraina a avut un impact negativ asupra frontului şi a avertizat că ţara va avea o perioadă foarte dificilă dacă nu va primi sprijin pentru apărarea sa antiaeriană.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, insistă că Ucraina trebuie să atace Rusia cu armele primite de la aliați”

  1. Individul acesta, Stoltenberg, știe foarte bine că Ucraina are tratate de cooperare cu diferite țări în caz de atac militar și că acestea sunt obligate să o sprijine prin intervenție armată .
    Pretextul folosit de el în acest fragment de discurs este mai mult decît transparent, el servește ca factor declanșator al unui război de proporții continentale și probabil transcontinentale. Al treilea, cel ” prezis ” de Pike.
    Căci și Rusia are același fel de tratate cu alte țări ( dacă nu cu aceleași ! ) ca și Ucraina. Și iată cum ” alea jacta est ” cum bine spunea Iulius Cezar , adică zarurile au fost aruncate și fraierii mușcă momeala. Împingînd Ucraina să atace un teritoriu străin, spunindu-i că nu face decit să se apere, Stoltenberg execută ordinele primite de la cei ce îl mînuiesc pe la spate și ” plantează ” justificarea conflictului armat , posibil nuclear, pregătit cu atîta grijă de crima organizată internațională iudeo-masonico- iezuita de ani de zile , în vederea ocupării și subjugarii întregii lumi .

Comentariile sunt închise.