Ziua Românității Balcanice. Slujbă Te Deum la Biserica Izvorul Tămăduierii-Mavrogheni din Capitală

La data de 10 mai este sărbătorită Ziua Românităţii Balcanice, în baza Legii 156 din 7 iunie 2021.

Cu această ocazie, la Biserica Izvorul Tămăduierii-Mavrogheni din Capitală va avea loc o slujbă Te Deum, începând cu ora 11.00, a anunțat Societatea de Cultură Macedo-Română.

Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat, la 12 mai 2021, proiectul de lege prin care se instituie Ziua Românităţii Balcanice, conform Agerpres.

„Ziua Românităţii Balcanice poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice de drept public ori privat, precum şi de către reprezentanţii României în străinătate, prin organizarea şi/sau participarea, în ţară sau peste hotare, la programe şi manifestări sociale, educative, cultural artistice, ştiinţifice, etc. dedicate acestei sărbători”, se menționează în proiectul de lege.

În perioada 1906-1948, la data de 10 mai a fost sărbătorită Ziua Românilor din Balcani, prin care guvernul României a sprijinit prin diferite programe şi finanţări şcolile şi bisericile românilor din acest spaţiu.

Legea 156 privind instituirea Zilei Românităţii Balcanice a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 577, în data de 8 iunie 2021.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.