Caz revoltător la o școală germană din Sectorul 1. Un educator este acuzat că ar fi agresat sexual doi copii în vârstă de 5 ani

Un educator al unei școli germane din Capitală este acuzat că ar fi agresat sexual doi copii în vârstă de 5 ani, anunță ȘtiriTVR.ro.

Potrivit sursei citate, cei doi copii au fost atinşi în mod nepotrivit şi agresaţi sexual de educatorul lor, un bărbat în vârstă de 27 de ani. Fapte ar fi fost săvârşite în curtea școlii. Un copil a povestit directoarei prin ce a trecut, iar aceasta a anunțat poliția.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ anunţă că vor colabora cu anchetatorii. Potrivit datelor ARACIP şcoala e prezentă în România din 2021 şi urmează în totalitate programa germană. Instituţia este acreditată de ministerul Afacerilor Externe din Germania şi este membră a Federaţiei Mondiale a Şcolilor Germane din străinătate.

Reprezentanţii ambasadei Germaniei la Bucureşti au transmis, pentru știrile TVR, că au fost notificaţi în legătură cu acest posibil abuz, fac verficări şi vor colabora cu anchetatorii. Şcoala este recunoscută pe teritoriul Germaniei, însă în România are un caracter privat. În funcție de datele obținute în timpul cercetărilor la școală se vor lua măsuri specifice.

Incidentul ar fi avut loc la Deutsche Schule Bukarest

Incidentul s-ar fi petrecut la Deutsche Schule Bukarest (DSBU), spun sursele Edupedu.ro. Scoala este singura din România care urmează în totalitate programa germană.

Poliția a deschis dosar penal în acest caz și i-a audiat deja pe directoare și pe părinții copiilor, potrivit unui comunicat de presă.

„La data de 10 iunie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 5 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 17.00, de către o femeie, în calitate de director al unei unităţi de învăţământ, cu privire la faptul că doi minori, în vârstă de 5 ani, ar fi fost agresaţi sexual, bănuit de comiterea faptelor fiind educatorul acestora.

În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate până în acest moment, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, profitând de imposibilitatea minorilor de a-și exprima consimțământul, în raport cu vârsta fragedă a acestora pentru a înțelege ce se întâmplă, i-ar fi agresat sexual pe cei doi minori. În acest moment se administrează probatoriu, în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale”, mai scrie în comunicat.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost