Datoria statului român a depășit 845 miliarde de lei, un nou record

Datoria statului a crescut în luna martie cu 3,8 miliarde de lei și a ajuns la 845,1 miliarde de lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor, suma reprezentând un nou nivel record, anunță Profit.ro.

Gradul de îndatorare s-a situat la 51,9% din PIB, față de 52,4% din PIB anunțat anterior pentru februarie, în contextul în care baza de raportare, PIB pentru ultimele patru trimestre, a fost majorată în creștere.

Conform metodologiei UE, ponderea datoriei in PIB s-a calculat luand in considerare suma PIB-urilor realizate in ultimele 4 trimestre, cea mai recentă fiind de 1.628,63 miliarde lei, față de 1.605,59 miliarde lei în februarie, ceea ce a dus și la revizuirea îndatorării din februarie la 51,7% din PIB, de la nivelul de 52,4% din PIB, anunțat anterior de către Ministerul Finanțelor. În februarie, datoria era de 841,29 miliarde lei, după o creștere record de circa 40 de miliarde de lei în a două lună a acestui an.

Ministerul Finanțelor susține că evoluția indicatorului reflectă faptul că ministerul a adoptat și în acest an o strategie prudentă de finanțare și de implementare a planului de finanțare, atrăgând în primele luni ale anului o parte semnificativă din necesarul de finanțare.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Datoria statului român a depășit 845 miliarde de lei, un nou record”

  1. Este firesc , VOM TRAI PE DATORIE , asa cum TRAIESC MARILE DEMOCARITI EUROPENE , AMERICANE , etc , etc , de vreo 75 de ani dupa RAZBOIUL MONDIAL .Pacat de genaratiile viitoare , fiindca , ” BANII PE DATORIE ” NASTE O ALTA ” DATORIE ” , Parafrazand pe Stefan cel Mare ,” DATORIA NU ESTE A MEA , CI A URMASILOR , URMASILOR VOSTRI ” Cu axioma ” DOAR BANII MOMENTULUI SUNT AI MEI , PRIN ” PUTEREA POLITICA DE MOMENT ” , adica ” MA BUCUR DE VIATA SI TRAIESC PE BANII ” STATULUI ” MEU ( si jecmanesc , pentru urmasii , urmasilor mei ) SIMPLU , ca in ” MARILE DEMOCRATII „

Comentariile sunt închise.