Halucinant! Gábor Hajdu acuză AUR că vrea să distrugă cimitirul de la Valea Uzului. Ce minciuni a înșiruit deputatul UDMR într-o sesizare către OSCE

Gábor Hajdu, deputat UDMR de Harghita, a acuzat AUR că vrea să revină la Valea Uzului și să distrugă cimitirul militar.

Mai mult, Gábor Hajdu a informat o delegație OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa), prezentă la București, asupra „pericolului pe care îl reprezintă noua provocare naţionalistă planificată să aibă loc în data de 13 iunie”, notează Agenția MTI.

„AUR se pregăteşte să meargă din nou în Valea Uzului! Au dovedit de mai multe ori că nu merg acolo cu intenţia de pace, ci să danseze pe mormintele bunicilor noştri, să dărâme gardurile şi să distrugă cimitirul militar”,  a precizat, într-un comunicat, Gábor Hajdu, care reprezintă UDMR şi în adunarea parlamentară a OSCE.

Minciunile deputatului UDMR nu se opresc aici. În continuare, Gábor Hajdu susține că „și în actuala campanie electorală vedem că AUR atacă maghiarii cu manifestări anti-maghiare”.

„Vor să obţină putere de pe urma acestui fapt. La Satu Mare folosesc comunitatea maghiară drept o ţintă, au făcut echipă cu PNL împotriva maghiarilor. La Cluj-Napoca vor să închidă şcoli maghiare”, susține Gábor Hajdu.

Politicianul UDMR a atras atenţia reprezentanţilor OSCE asupra faptului că AUR nu este o ameninţare oarecare, ci că „acest partid profund anti-maghiar” va câştiga putere şi va ajunge în administraţiile locale şi în Parlamentul European.

În declaraţia dată presei maghiare, deputatul a mai spus că UDMR a cerut comisiei OSCE pentru drepturile omului să trimită observatori la alegerile parlamentare şi europarlamentare din România.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost