Național.ro: Canicula a pus la pământ și fotovoltaicele. Duduie importurile de energie

Temperaturile prea ridicate fac ca fotovoltaicele să înregistreze o scădere a randamentului, astfel că nici măcar în sezonul cald, când se presupune că acestea ar trebui să producă, nu ne putem baza pe ele, semnalează Național.ro.

Zilele acestea, când s-au înregistrat peste 30 de grade Celsius, media producției pe timpul zilei din fotovoltaice a fost undeva la 550 MWh, în condițiile în care, la nivel național, avem 1.638,04 MW putere instalată.

Problema fotovoltaicelor, semnalată de specialiștii în energie, este că acestea produc mult atunci când nu este nevoie și au perioade de peste 10 ore când funcționează pe consum.

Stocarea, despre care se tot vorbește, nu este o soluție la îndemâna oricui, având în vedere prețurile inaccesibile ale bateriilor de mare putere, care să asigure măcar 2-3 ore de funcționare și, implicit, încărcare.

Pentru că au dispus de finanțare, statele dezvoltate din UE au urmat orbește ordinele Comisiei Europene și și-au împânzit terenurile cu panouri fotovoltaice. Când au tras linie, investitorii s-au trezit că intră pe pierderi, luând în considerare prețurile preponderent negative, născute din supraproducția nesolicitată de nimeni, cu toate subvențiile plătite din banii populației. Agenția Internațională a Energiei, atunci când laudă excesiv regenerabilele, vorbește și despre importanța crucială a flexibilității, flexibilitate blocată în totalitate la vârful UE.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Național.ro: Canicula a pus la pământ și fotovoltaicele. Duduie importurile de energie”

  1. Planeta asta a făcut-o Dumnezeu și dacă trebuie salvată tot El va fi Cel care o va salva,nu niște,,nimeni “pe care mâine poimâine îi va mânca viermii în mormânt!

Comentariile sunt închise.