ONG-ul Amnesty International: Discriminarea de gen, un apartheid care trebuie recunoscut ca infracţiune împotriva dreptului internațional

ONG-ul Amnesty International consideră că „apartheidul de gen” trebuie recunoscut drept infracţiune împotriva dreptului internaţional pentru a consolida combaterea „opresiunii instituţionalizate şi sistematice” împotriva femeilor, fetelor şi persoanelor LGBTI, relatează luni agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Comunitatea internaţională a eşuat în recunoaşterea, atenţionarea şi abordarea într-o manieră adecvată a dominaţiei şi opresiunii instituţionalizate şi sistematice a femeilor, fetelor şi persoanelor LGBTI”, susţine Amnesty International într-un comunicat.

„Solicităm să se recunoască apartheidul de gen în dreptul internaţional pentru a umple un vid important în cadrul nostru legal global. Este cu adevărat ruşinos că lumea a eşuat atât în recunoaşterea opresiunii şi dominaţiei sistematice pe bază de gen drept crimă în dreptul internaţional şi a eşuat să răspundă adecvat gravităţii acesteia”, a indicat în text secretara generală a ONG-ului, Agnes Callamard.

Acest ONG se alătură astfel apelurilor lansate de femei din Afganistan, Iran şi din alte ţări „care au condus demersul prin care cer recunoaşterea apartheidului de gen în dreptul internaţional”, se mai arată în textul difuzat.

Prin urmare, ONG-ul de apărare a drepturilor omului consideră că „lumea trebuie să recunoască în sfârşit apartheidul de gen în dreptul internaţional pentru a extinde deplin protecţia legală a femeilor, fetelor şi persoanelor LGBTI şi pentru a sprijini eforturile de eradicare a acestei crime oribile, indiferent unde survine”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „ONG-ul Amnesty International: Discriminarea de gen, un apartheid care trebuie recunoscut ca infracţiune împotriva dreptului internațional”

  1. A amesteca femeile și fetele (avînd identitate monosexuală ) în aceeași enumerare cu bisexualii LGBT ( bărbați cu aparență de femeie, femei cu aparență de bărbat , bărbați și femei cu sexualitate incertă ), și a le considera ca făcînd parte din aceeași categorie este o operațiune ieftină, prost organizată și nedemnă de „renumele ” de care se bucură Tavistock Institute !
    În ce privește Amnesty International, știam de mult că nu e decît o unealtă de manipulare a opiniei publice, creată și pusă în mișcare de aceleași creiere și mîini ce își apără puterea și dominația mondială financiară cu ghearele si cu dinții .
    Ducindu-ne pe noi direct în zid.

Comentariile sunt închise.