Haos în plin sezon estival! Tarom anulează 10 curse internaționale într-o singură zi, Valea Oltului se închide, trenurile înregistrează sute de minute de întârziere

Compania TAROM anulează luni 10 curse interne şi externe din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor, a anunţat operatorul aerian, anunță Agepres.

„În conformitate cu reglementările internaţionale de aviaţie şi politicile interne stricte privind siguranţa zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat „inapt de zbor”. Deciziile individuale ale piloţilor au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea şi confortul pasagerilor şi a echipajului”, transmit reprezentanţii TAROM, într-un comunicat de presă.

Cursele anulate până acum sunt: ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni, ROT167/8 Otopeni -Beirut- Otopeni, ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni, ROT701/2 Otopeni – Iaşi-Otopeni, ROT621/2 – Otopeni – Oradea-Otopeni, ROT261/2 – Otopeni – Istanbul-Otopeni, ROT231/2 – Otopeni – Budapesta-Otopeni, ROT 301/2 – Otopeni – Frankfurt-Otopeni, ROT361/2 – Otopeni – Amsterdam – Otopeni şi ROT 381/2 – Otopeni – Paris-Otopeni.

Compania a precizat, în comunicat, că traversează o situaţie fără precedent, iar echipele unite TAROM lucrează pentru identificarea de soluţii şi protejarea pasagerilor încă de azi noapte.

Departamentele Comercial, Ticketing, Call Center şi o parte dintre piloţi şi însoţitorii de zbor sunt în acest moment în mobilizare operaţională şi iau în calcul rerutări sau alte alternative, timp în care se asigură pasagerilor de pe aeroport cele necesare. Pentru aceste activităţi s-a alocat deja personal suplimentar, se menţionează în comunicat.

„TAROM regretă disconfortul creat şi asigură pasagerii că siguranţa acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări. Echipa noastră de asistenţă va contacta direct pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile. Compania TAROM depune toate eforturile şi ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectaţi, iar aceştia vor fi informaţi despre noile aranjamente de zbor”, a transmis operatorul aerian naţional.

Valea Oltului

Circulaţia rutieră pe Valea Oltului se închide timp de o lună, pe timpul zilei, începând de luni, 8 iulie, pentru lucrări la autostrada Sibiu – Piteşti, anunță Agerpres.

Măsura a fost criticată atât de organizaţiile mediului de afaceri cât şi de cele din industria turismului, care au susţinut că astfel de decizii trebuiau anunţate din timp şi executate în extrasezon pentru a minimiza impactul asupra traficului şi a turiştilor, notează sursa citată.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat vineri mai multe rute ocolitoare pe unde va fi redirecţionat traficul pe perioada închiderii circulaţiei pe DN7 Valea Oltului, pe sectorul cuprins între km 242+600 şi km 250+000.

Întârzieri CFR

Întârzierile înregistrate de trenurile din România nu reprezintă o noutate. Mai multe trenuri care urmau să sosească duminică seară în București aveau mari întârzieri, potrivit anunțurilor de pe panoul din Gara de Nord, după cum arată imaginile suprinse de HotNews.ro.

Foto: Hotnews.ro

Astfel, un tren IR care sosea de la Arad avea o întârziere de 135 de minute, trenul care a plecat din Constanța avea o întârziere de 200 de minute (adică 3 ore și 20 de minute), iar cel de la Ruse – 125 de minute.

Și alte trenuri – de la Pitești, Galați, Constanța – aveau raportate întârzieri de cel puțin 50 de minute.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Haos în plin sezon estival! Tarom anulează 10 curse internaționale într-o singură zi, Valea Oltului se închide, trenurile înregistrează sute de minute de întârziere”

  1. Toate acestea nu sunt decît etape ale punerii în aplicare a Agendei 21 privitor la frauduloasa Încălzire globală : interdicții de deplasare deghizate sub diferite înfățișări ( piloți care ” nu se simt bine ” în masă , ca atare avioane care nu mai zboară , lucrări la șosele deci automobile care nu mai rulează , trenuri care au întîrzieri și deci mai puține călătorii , etc ).
    Este un alt fel de strategie de a împiedica mișcarea noastră, sub pretexte mai mult decît transparente.

    Cu atît mai vizibilă cu cît toate aceste disfuncționalități au loc ca prin minune în plin sezon estival, cînd circulația pe calea aerului și cea terestră este maximă ca frecvență și densitate .

Comentariile sunt închise.