Mai multe țări europene se pregătesc de viitura Dunării, după ce nivelul fluviului a crescut alarmant în ultimele zile.
În România, debitul Dunării pe secţiunea Baziaş, va creşte semnificativ în perioada următoare, până la 8.000 mc/secundă, mult peste media multianuală a lunii septembrie, arată prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
Conform hidrologilor, media multianuală a lunii septembrie este stabilită la 3.800 mc/secundă.
Reprezentanții Hidroelectrica susțin că amenajarea hidroenergetică Porţile de Fier de pe fluviul Dunărea este pregătită pentru preluarea şi tranzitarea viiturii create ca urmare a precipitaţiilor căzute în bazinul hidrografic al fluviului.
Ungaria ridică diguri
Între timp, autorităţile ungare au instalat baraje şi diguri provizorii pe o lungime de 544 de kilometri de-a lungul Dunării şi altor râuri ca urmare a riscului de inundaţii în urma precipitaţiilor abundente provocate în zona centrală a Europei de ciclonul Boris în ultimele zile, a anunţat guvernul ungar, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.
Primarul Budapestei, Gergely Karacsony, a avertizat că „cea mai mare inundaţie din ultimul deceniu” se apropie de oraş. El a asigurat că Budapesta este pregătită pentru creşterea nivelului Dunării. Insula Margareta – înconjurată de Dunăre, în centrul oraşului – a fost închisă, fiind de asemenea închise străzi din apropierea fluviului.
MAE român a transmis o atenționare de călătorie în Ungaria, anuntand că se preconizează aplicarea de către autoritățile din această țară a unor restricții de circulație, în perioada imediat următoare.
Restricțiile vor fi aplicate de autoritățile ungare pe fondul temerilor cu privire la creșterea semificativă a debitului apelor Dunării în zilele următoare.
Slovacia
Dunărea a ieșit din matcă și în Slovacia. Mai multe zone din capitala țării, Bratislava, au fost inundate. Autoritățile locale vorbesc despre drumuri și imobile afectate de inundații. O evaluare finală a pagubelor va fi făcută însă doar după ce apele se vor retrage, notează Euronews.
Nivelul Dunării în Bratislava a crescut cu aproape 10 metri. Mai multe străzi și linii de travai din oraș sunt inundate. Apa a intrat și în clădirile de de pe malul fluviului, inclusiv în baruri și restaurante.
Nicio reacție de la Guvernul României
Până la ora transmiterii acestei știri, Guvernul României nu a transmis nicio informare publică pe tema viiturii Dunării, chiar dacă inundațiile au afectat zilele trecute mai multe localități din estul țării.
- România achiziționează de la SUA sisteme radar Sentinel, cu o valoare inițială de 90 de milioane de dolari - 8 octombrie 2024
- Judecătoarea Laura Iuliana Scântei, opinie separată în cazul Șocoacă: CCR nu are competenţa de a analiza comportamentul şi opiniile candidaţilor la prezidenţiale - 8 octombrie 2024
- CCR a făcut publică hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie - 7 octombrie 2024
Pagubele fac parte din programul de distrugere a societății așa cum o știm , pentru acapararea terenurilor de pe care au fost rase casele , recoltele sau pădurile și alungați localnicii , de către agențiile clicii bancaro- industriale mondialiste, cu ajutorul tehnologiei militare de tipul HAARP, al armelor cu energie dirijată și nu în ultimul rînd, al sateliților militari ” ai lui Musk ” , al căror număr colosal ( citeva mii ) înconjoară pămîntul ca un manșon gros izolindu- l de celelalte planete ( de unde dispariția stelelor în ultimii ani ) și permițînd concentrarea unor fenomene meteorologice pe o anumită zonă geografică. În scopul fabricării artificiale a Urgențelor Climaterice și al impunerii unei stări de Control permanent și de instabilitate alimentară , energetică , socială și economică în general.
Guvernul roman nu-l intereseaza ca Dunarea are nivelul ridicat si vor urma alte inundatii, el el este ocupat cu alegerile parlamentare si ce mai are de distrus din Romania.