Campania O.P.T.

Oameni. Pentru totdeauna

Asociaţia Rost va derula, în perioada Decembrie 2015 – Decembrie 2016, o campanie de conştientizare a problemelor familiei în România şi de identificare a unor posibile soluţii. Campania se intitulează „Oameni. Pentru totdeauna” şi conţine dezideratul nostru: redescoperirea şi punerea în lucrare a omeniei. Pare puţin, dar într-o lume tot mai dominată de egoism, axată pe plăcere şi consum, confort şi detaşare de orice obligaţie, este totuşi foarte dificil să ţii vie în oameni esenţa umanităţii: dragostea pentru celălalt/ aproapele.

De asemenea, ne propunem să atragem atenţia asupra importanţei familiei în dezvoltarea personală şi socială.

Campania este structurată pe o serie de conferinţe publice – într-o abordare pluri şi interdisciplinară –, ţinute de personalităţi ale lumii româneşti în Bucureşti şi în ţară, şi va fi punctată de editarea şi lansarea unor cărţi: două romane grafice şi un volum cu cele mai reprezentative conferinţe pe tema familiei.

 

Primul pas

Joi, 17 Decembrie a.c., ora 18.30, are loc un dublu debut sub egida Editurii Rost: primul roman grafic publicat de Elena Ciolacu şi prima carte din această specie scoasă de noi. O poveste excelentă, impecabil ilustrată şi tipărită în condiţii excepţionale (format 16,5 x 23 cm, 152 pagini, hîrtie de 90 g/mp, cretată mat, full color, coperţi de carton 300 g/mp, plastifiate mat) la un preţ onest (39 de lei).

Vorbitori: Elena Ciolacu – autoarea, Virgiliu Gheorghe – doctor în Bioetică şi Claudiu Târziu – editor.

 

Afis Oameni OK

„Oameni de unică folosinţă” este un „film”, derulat fotogramă cu fotogramă, care, dincolo de problemele psihologice pe care le pune, transmite o puternică emoţie.

Probabil că foarte mulţi dintre cititori se vor regăsi în situaţiile din carte, se vor recunoaşte în anumite gesturi şi replici ale personajelor, vor trăi bucurii şi regrete, vor avea amintiri similare… Toate acestea ne vor ajuta, poate, să fim mai prezenţi în viaţa celor pe care îi iubim cel mai mult: părinţii şi copiii noştri. Poate că ne vor schimba întrucîtva optica asupra existenţei noastre şi, implicit, priorităţile de viaţă. Poate că ne vor face mai buni. Şi-odată cu noi, lumea românească întreagă ar putea deveni mai bună.

Această carte ne îndeamnă să nu fim oameni de unică folosinţă, adică obsedaţi de consum, sclavi ai „zeului tinereţii” – slăvit de canalele de comunicare în masă – şi îngroziţi de perspectiva bătrîneţii, a bolii şi a singurătăţii, care s-ar traduce ca ieşirea noastră din uz. Să fim Oameni, pentru totdeauna. 

În preajma Naşterii Domnului, cartea aceasta ar putea înseamna naşterea noastră din nou.

Iată de ce credem că „Oameni de unică folosinţă” este un minunat cadou de Crăciun. Un cadou pe care să-l facă părinţii copiilor lor de orice vîrstă. Pentru a nu fi uitaţi, pentru a fi iubiţi şi îngrijiţi, precum ei înşişi nu i-au uitat, i-au iubit şi i-au îngrijit pe pruncii lor odinioară.

 

Un cadou pentru copiii de orice vîrstă

Cartea poate fi procurată de la Editura Rost, prin comandă pe email ([email protected]). Pentru detalii, puteţi suna la 0734.13.13.77 sau 0740.103.621.

cartea Oameni - randata 2

 

Parteneri principali

United Marketing + Partner

Ager Film

 

Parteneri 

Grupul de presă şi tipografie ROMPRINT

Tipografia SILKAT

Fundaţia Creştină „Părintele Arsenie Boca”

Grupul de companii MORE

ARBIO

Psihomedeor

 

Parteneri media

Active News

Epoch Times Romania

Lumea Credinţei

Radio Itsy Bitsy

Romanian Global News

TVR

 

Reflectare în presă

Hotnews: Romanul grafic „Oameni de unica folosinta” se lanseaza la Editura ROST

RGN Press: Lansare de carte: „Oameni de unică folosinţă”, de Elena Ciolacu

Radio Itsy Bitsy: Se lanseaza romanul grafic Oameni de unica folosinta

Creştin Ortodox: Lansare de carte: ‘Oameni de unica folosinta’, de Elena Ciolacu

Active News: Lansare de carte la Editura ROST: Romanul „Oameni de unică folosință”, scris și ilustrat de Elena Ciolacu

Ziarul Metropolis: Oameni de unică folosință – roman grafic despre AlzheimerCitiți în Ziarul Metropolis

Crazy Radio: ROMANUL GRAFIC „OAMENI DE UNICĂ FOLOSINȚĂ” SE LANSEAZĂ LA EDITURA ROST

Epoch Times Romania: „Oameni de unică folosinţă”, un roman grafic cutremurător despre drama omului contemporan

Epoch Times Romania: Oameni de unică folosinţă. Visul consumerist al tinereţii veşnice

Viaţa Vâlcii: Vâlceanca Elena Ciolacu, cu studii de artă în Anglia, lansează romanul “Oameni de unică folosinţă” – Cartea a fost lansată la Bucureşti şi va urma să fie lansată şi la Râmnicu Vâlcea, în anul care vine

Săptămâna în Oltenia: Primul roman grafic despre boala Alzheimer, realizat de o vâlceancă de 27 de ani

Adevărul: O tânără din Râmnicu Vâlcea, autoarea primului roman grafic despre „boala uitării”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost