Lansare de carte: Martirii Ortodoxiei. Teologia martiriului

Luni, 28 noiembrie, începând cu ora 18.00, Librăria Sophia și Editura Christiana vă invită la lansarea volumului „Martirii Ortodoxiei. Teologia martiriului” a Arhimandritului Spiridon Bilalis în traducerea din limba neogreacă a Pr. Dr. Ciprian-Ioan Staicu.

Invitați:

  • Pr. Visarion Alexa
  • Dr. Pavel Chirilă
  • Răzvan Codrescu

Librăria Sophia este situată pe Str. Bibescu Vodă nr.19, sector 4, București, lîngă Facultatea de Teologie

Despre volumul „Martirii Ortodoxiei. Teologia martiriului„:

Arhim. Spiridon Bilalis - Martirii Ortodoxiei. Teologia martiriuluiPerioada catacombelor se laudă cu mulțimea celor 11 milioane de mucenici și este legată de cea mai mare înflorire a creștinismului. Holocaustul Sfinților Mucenici a dat naștere secolulului de aur al Bisericii lui Hristos.

Martiriul, ca împlinire a Evangheliei, cuprinde cea mai înaltă teologie. Scriitorul acestei lucrări dorește să prezinte poporului credincios al Bisericii Ortodoxe această teologie a martiriului, așa cum o arată Sfînta Scriptură și o învață Sfinții Părinții cei purtători de Dumnezeu.

Le adresăm tuturor mucenicilor lui Hristos rugăciunea cea înflăcărată pe care a alcătuit-o Sfîntul Efrem Sirul, dorind să aducă un elogiu veșnic al Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia: Întăriți-mă pe mine, Sfinților, cu mijlocirile voastre și cu rugăciunile voastre cele cuvioase, iubiților, ca să miște Hristos cu harul Lui limba mea spre a spune, gura spre a explica, inima spre înțelepciune, sufletul spre cucernicie, iar mintea spre luminare și spre urmarea voastră. (Arhim. Spiridon Bilalis)

 

The following two tabs change content below.
Rost Online

Rost Online

Rost Online

Ultimele articole de Rost Online (toate)

Spune-ți părerea