Lansare de carte: Martirii Ortodoxiei. Teologia martiriului

Luni, 28 noiembrie, începând cu ora 18.00, Librăria Sophia și Editura Christiana vă invită la lansarea volumului „Martirii Ortodoxiei. Teologia martiriului” a Arhimandritului Spiridon Bilalis în traducerea din limba neogreacă a Pr. Dr. Ciprian-Ioan Staicu.

Invitați:

  • Pr. Visarion Alexa
  • Dr. Pavel Chirilă
  • Răzvan Codrescu

Librăria Sophia este situată pe Str. Bibescu Vodă nr.19, sector 4, București, lîngă Facultatea de Teologie

Despre volumul „Martirii Ortodoxiei. Teologia martiriului„:

Arhim. Spiridon Bilalis - Martirii Ortodoxiei. Teologia martiriuluiPerioada catacombelor se laudă cu mulțimea celor 11 milioane de mucenici și este legată de cea mai mare înflorire a creștinismului. Holocaustul Sfinților Mucenici a dat naștere secolulului de aur al Bisericii lui Hristos.

Martiriul, ca împlinire a Evangheliei, cuprinde cea mai înaltă teologie. Scriitorul acestei lucrări dorește să prezinte poporului credincios al Bisericii Ortodoxe această teologie a martiriului, așa cum o arată Sfînta Scriptură și o învață Sfinții Părinții cei purtători de Dumnezeu.

Le adresăm tuturor mucenicilor lui Hristos rugăciunea cea înflăcărată pe care a alcătuit-o Sfîntul Efrem Sirul, dorind să aducă un elogiu veșnic al Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia: Întăriți-mă pe mine, Sfinților, cu mijlocirile voastre și cu rugăciunile voastre cele cuvioase, iubiților, ca să miște Hristos cu harul Lui limba mea spre a spune, gura spre a explica, inima spre înțelepciune, sufletul spre cucernicie, iar mintea spre luminare și spre urmarea voastră. (Arhim. Spiridon Bilalis)

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost