Jucătorul Băsescu mai iese o dată la cacealma

Pare-se că Traian Băsescu încearcă din nou să refacă PDL2, așa cum l-a gîndit inițial sub sigla PMP. Primii pași i-a făcut, curtînd cîțiva intelectuali publici care i-au fost cîndva susținători. Unii au cedat ispitei deja, alții rămîn în expectativă, așteptînd probabil să vadă soarta lui Paleologu după alegerile prezidențiale.

Mai departe, Băsescu știe că PDL nu s-a topit cum se cade în PNL și că mai ales acum, cînd ”liberalii” revin la cașcaval, s-ar putea să apară destule animozități care să faciliteze transferuri masive de oameni pînă în alegerile generale.

Ca balon de încercare pentru eventualele reacții de împotrivire la planul lui, a trimis-o pe vestita sa fiică EBA la inaugurarea unui sediu al PMP, în Sectorul 6. Apoi, ea a făcut caz de ”reîntîlnirea cu colegii de partid” pe FB.

Elena Udrea urmează, probabil, să revină și ea în ”echipă” ceva mai aproape de momentul alcătuirii listelor de parlamentari. Dacă nu o mai arestează nimeni pînă atunci, capătă o nouă imunitate și astfel își plătește marinarul datoria.

Rămîne de văzut dacă, în acest proces de restaurare, PMP reușește să absoarbă și alte grupuscule politice care îi gravitează în preajmă și care i-au fost, într-un fel sau altul, aliați cu ani în urmă. Așa cum este, de pildă, Alternativa Dreaptă. Apropo, aș paria că AD nu va participa singur în alegeri (nici la locale, nici la parlamentare). Să vezi atunci dezamăgire pe electoratul de dreapta, care nu-și mai iese din starea de prostrație.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost