Pagini vii de cultură aromână

Sub genericul „PAGINI VII DE CULTURĂ AROMÂNĂ/ FRÂNDZ YII DI CULTUR ARMÂNEASC”, timp de patru zile, va avea loc o serie de manifestări culturale cu invitaţi de renume din cultura aromână ce îşi propune să aducă  împreună comunitatea de aromâni din Dobrogea, precum şi pe toţi cei interesaţi de valorile acestei culturi.

Deschiderea seriei de manifestări va avea loc la Ceainăria Cărtureşti din City Park Mall, joi, 26 aprilie de la ora 19.00 cu proiecţia trailerului unui film documentar în lucru şi un concert extraordinar de muzică polifonică aromânească al grupului de aromâni fârşeroţi din Cogealac.

Manifestările vor continua vineri, 27 aprilie cu ateliere interactive de cultură aromână în licee şi facultăţi din Constanţa (ora 10.00 Liceul „Emil Racoviţă” din Techirghiol, ora 12.00 Universitatea „Ovidius” – Biblioteca Universitară, ora 17.00  Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”). Un moment special îl constituie vernisajul expoziţiei de pictură cu artişti aromâni, care va avea deschiderea la ora 14.00 la Sala „Ion Nicodim” a Pavilionului Expoziţional Mamaia.

Sâmbătă, 28 aprilie, începând cu ora 11.00  se vor desfăşura prezentări de lucrări şi publicaţii şi proiecţii de filme documentare la Sala „Remus Opreanu” a Prefecturii Constanţa. Se vor oferi premii pentru activitatea din domeniul culturii aromâne personalităţilor de renume de origine aromână în cadrul Galei Radio România Constanţa, Ediţia a V-a. În a doua parte a zilei, de la ora 17.00, vor avea loc lansări de carte la Librăria „Prăvălia cu Cărţi”.

Pentru ultima zi, duminică, 29 aprilie, la Restaurantul „Zorile”, începând cu ora 12.00, au fost pregătite programe artistice ale ansamblurilor folclorice şi interpeţilor aromâni consacraţi, cântece şi dansuri, expoziţie de obiecte de colecţie şi costume vechi aromâneşti, precum şi un amplu târg de artă culinară aromânească.

Intrarea este liberă pe tot parcursul manifestărilor.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect accesați: www.proiectavdhela.ro

 

Ionuț Trandafirescu

About Ionuț Trandafirescu

Specialist IT, publicist şi editor, director al Grupului Filos, Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost