Dreptate pe muchie de cuţit pentru Valeriu Gafencu

Consiliul Local Tg. Ocna a respins, ieri după amiază, proiectul de hotărîre privind retragerea titlului de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu – Sfântul Închisorilor. Opt consilieri au votat pentru retragerea titlului, şase contra, iar trei s-au abţinut. Pentru a fi adoptat, proiectul de hotărîre trebuia votat de minimum zece consilieri.

O victorie la limită. Dar nu mă îndoiesc că una datorată în bună parte felului în care am ştiut să acţionăm cei cîţiva apărători ai lui Valeriu Gafencu. Şi, cum spuneam, unde se străduieşte omul, pune umărul şi Dumnezeu. Va fi luminat El cîteva capete din consiliu.

În Bucureşti am protestat peste o sută de persoane (într-o acţiune organizată de pe-o zi pe alta, siliţi de urgenţa cu care a fost pusă pe ordinea de zi problema), timp de două ore (15.00 – 17.00), în faţa guvernului. Şi la Tg. Ocna s-au adunat cîteva zeci de protestatari. Presa n-a catadicsit să vină la manifestări.

O menţiune specială merită teologul Danion Vasile, care a avut o pledoarie de 40 de minute în faţa membrilor Consiliului Local Tg. Ocna pentru memoria lui Valeriu Gafencu.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

miting 15 icoana mare

miting1

miting 2

miting 7

miting 9

miting 11

miting 14 - general

Fotografii de Cristina Ţintă

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


6 comentarii la „Dreptate pe muchie de cuţit pentru Valeriu Gafencu”

 1. Am auzit că vreţi să faceţi un nou partid. Nu mai e timp! Ideea regionalizării a oferit o variantă şi le-a dat ardelenilor şi bănăţenilor mirajul unei Transilvanii independente iar europenilor pe aceea a creării unei regiuni economice Transilvania-Ungaria. În înţelegere cu U.E. Putin pregăteşte o regiune-experiment Moldova.Basarabia. Opinia publică internaţională a fost pregătită cu multă migală de Ungaria şi U.D.M.R. în paralel ele au lucrat pentru înlocuirea imaginii românului normal cu aceea a ţiganului necivilizat. Peste aceasta s-a suprapus imaginea de ţară neguvernabilă şi ZONĂ FĂRĂ DE LEGE reală,de altminteri,pe care ne-au construit-o cei care ne-au condus pînă acum. Un nou partid nu poate aduce nimic. Nimeni nu are încredere în aşa ceva. SINGURA ŞANSĂ CARE NE-A MAI RĂMAS ESTE CEREREA ÎN STRADĂ A UNUI REFERENDUM PENTRU MONARHIE ŞI SABOTAREA REFERENDUMULUI PENTRU CONSTITUŢIE INIŢIAT DE U.S.L. CU PROCENTUL MINIM DE 30% VOM REINSTAURA MONARHIA ŞI ÎI VOM BATE PE „BĂIEŢII DEŞTEPŢI” DIN POLITICĂ CU PROPRIILE ARME. PRAGUL DE 30% NU VA FOLOSI CELUI PENTRU CARE S-A PREGĂTIT CI PENTRU POPORUL ROMÂN. DUPĂ ACEEA REGELE VA ALEGE CAPETELE LUMINATE ALE NAŢIUNII PENTRU FORMAREA ADUNĂRII CONSTITUANTE. NOUA CONSTITUŢIE VA FI VOTATĂ ULTERIOR ŞI VA FI CONSTITUŢIA PE CARE O VREA NAŢIUNEA ROMÂNĂ. Eu cred că altceva nu mai avem ce face. DUMNEZEU NI L-A ŢINUT ÎN VIAŢĂ PE MAJESTATEA SA! NI L-A DAT! SĂ NI-L LUĂM ÎNAPOI! DUMNEZEU SĂ NE AJUTE!

 2. Va propun infiintarea Miscarii Sociale pentru Promovarea Romaniei si Identitatii Nationale, ca miscare nationala, ONG, miscare RADICALA cu orientari nationaliste moderate, sa vad aveti curajul sa o faceti? Sau doar vorbiti? Eu imi vreau tara inapoi, intreaga, cine mi se alatura?
  Nu e Nevoie de monarhie, ci un sistem de conducere bine definit cu atributii si legi clare, apoi sa urmeze carnagiul pentru actualii guvernanti! Asta vreau eu si inca 20 milioane de romani ce mi se alatura!

 3. Domnule Iulian, o mișcare radicală, oricât de necesară ar părea, duce invariabil la o politică totalitară. Nu de asta are nevoie țara.
  În plus faptul că vă doriți ”carnagiul pentru actualii guvernanți”, arată că aveți o viziune extremistă asupra politicii de dreapta. Adică n-ați înțeles-o și asta se datorează în primul rând faptului că n-ați înțeles mesajul Evangheliei lui Hristos.
  Apoi, faptul că vorbiți în numele a ”20 de milioane de români” care pretindeți că vi se alătură, denotă că sunteți rupt de realitate și scrieți mai mult ca să instigați la ură.
  Dar pentru liniștea dumneavoastră sufletească, vă sfătuiescă să vă vindecați ura față de actuala clasă politică, oricât de ingrată ar fi, la taina sfintei spovedanii.

 4. Daca opt au votat pentru retragere si numai sase pt. mentinere ,inseamna ca mai este mult pana departe.

Comentariile sunt închise.