Guvernul Ponta îl condamnă din nou pe Sfîntul Închisorilor

Joi, 30 mai a.c., ora 15.00, Consiliul Local al oraşului Tg. Ocna se va întruni pentru a-i retrage titlul de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfîntul Închisorilor. Acest gest este motivat de presiunile asupra Primăriei Tg. Ocna pe care guvernul Ponta, prin intermediul prefectului de Bacău, le-a făcut, constant şi tot mai insistent, în ultimele luni.

Iniţial, o astfel de hotărîre trebuia să fie luată încă de astă iarnă, dar mobilizarea laicatului ortodox a întîrziat-o. Am sperat că nu va mai fi adoptată. Iată însă că lobby-ul evreiesc pe lîngă Cabinetul Ponta s-a dovedit şi de această dată mai puternic.
Sfîntul Închisorilor n-are nevoie de recunoaşterea noastră. Însă, noi avem nevoie şi de ajutorul lui şi de el ca reper de viaţă creştină şi naţională. Dacă azi duşmanii neîmpăcaţi ai ortodoxiei şi ai românismului ne atacă sfinţii, mîine ce ne vor putea face? Trebuie să ne opunem acestei samavolnicii. Dintr-o datorie morală şi din instinct de supravieţuire naţională.
valeriu gafencu in costum national
Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


16 comentarii la „Guvernul Ponta îl condamnă din nou pe Sfîntul Închisorilor”

  1. HRISTOS A INVIAT!

    „Trebuie să ne opunem acestei samavolnicii. Dintr-o datorie morală şi din instinct de supravieţuire naţionala”

    Nu avem a ne opune, noi crestinii, la ce fac si desfac oarecari puteri lumesti foarte trecatoare.

    Mai degraba sa ne pregatim, ca cea de-a doua venire a Domnului este mai aproape decat ne inchipuim, daca carturarii si fariseii au inceput sa-L biciuiasca si sa-L scuipe iarasi.

    DOAMNE AJUTA!

    • Sintem crestin-ortodocsi, ori faisei? Sintem crestini sau prigonitorii lui Hristos? Sintem credinciosi care vrem sa urmam exemplul de traire al lui Valeriu Gafencu sau sintem copartasi la noua lui condamnare? Sintem oameni demni si liberi sau niste sclavi, niste supusi fara murmur? Desigur, lui Valeriu Gafencu nu i se va retrage slava dumnezeiasca, iar evlavia poporului va creste pentru el. El nu pierde nimic din aceasta afacere politica. Dar noi pierdem. Pierdem ocazia unei marturisiri publice. Pierdem prilejul de a fi alaturi de un sfint, asa cum si el ne este alaturi cind avem nevoie. Pierdem respectul de sine, daca acceptam sa fim sfidati in tara noastra si sa ni se puna sfintii la index. Pierdem respectul strainilor, care vor vedea in noi niste slugi si niste necredinciosi (chiar daca sintem de o credinta straina lor, ar aprecia sa ne-o slujim). In ultima instanta, ne indepartam de dragostea lui Dumnezeu, pentru ca nu stim sa ne aparam aceasta iubire, care e ortodoxia. Vrem asta? Atunci, sa ne linistim constiinta spunind ca nu conteaza ofensa adusa lui Valeriu Gafencu, pentru ca el e deasupra acestor mici potlogarii omenesti si nu-l ating. Sa ne mintim frumos si sa stam cu miinile incrucisate. Va fi pe placul vrajmasilor (cu si fara trup).

  2. Nu putem sta cu mainile in san FRATILOR…sa mergem cat mai multi la TG.OCNA pt a protesta!!

  3. Sunt revoltata. Ar trebui sa-i iubesc pe acesti natarai care inca il barjocaresc pe Sfantul cel mai scump sufletului meu. Inca ma minunez de rautatea si prostia acestor oameni FARA DUMNEZEU. Pe Valeriu Gafencu il percep concomitent ca Bunic plin de intelepciune si ca Fiu dezarmant in inocenta lui. Astfel nu te poti apropia de el decat cu respect si duiosie nemarginita. Si atunci ma intreb de unde atata orbire si ura ? OMULUI acestuia care nu are nici cel putin un mormant printre crucile din cimitir i se refuza orice forma de recunoastere, de recunostinta. Am un mare respect pentru poporul evreu care a stiut sa-si pastreze unitatea spirituala chiar si atunci cand nu aveau un teritoriu comun.Dar daca pe ei ii respectam pr SFINTII NOSTRI ar trebui sa-i IUBIM si sa-i APARAM, mai ales dupa o astfel de moare, impotriva oricaror idei abstracte. Trebuie sa facem distinctie intre parinti si alte rude si sa-i iubim pe toti cu masura care trebuie.

  4. Hristos a inviat

    Fratilor ma simt dator sa va informez ca pe copypaste victor viorel ponta il cheama NAUM dupa mama deci este evreu .este lesne de inteles cum a ajuns prim ministru si sluga sionistilor

  5. Dacă îl omoară acum din nou, când vor fi întemnițați nu vor mai avea pe cineva să moară în locul lor…

  6. Astazi s-a produs o victorie cat o minune… Valeriu Gafencu ramane cetatean de onoare al orasului Targu Ocna! Marire tie, Doamne, marire Tie!

  7. Trebuie publicata si „lista rushinii” = cei 8 „consilieri” care au votat „da”. Cata lipsa de bun simtz se mai poate ascunde in spatele unor oameni „alesi” de comunitatea locala?

Comentariile sunt închise.