Noua Republică susţine Iniţiativa Cetăţenească Europeană „Unul dintre noi”

Partidul Noua Republică susţine Initiativa Cetăţenească Europeană Unul dintre noi şi le recomandă simpatizanţilor săi să o semneze şi să o promoveze prin activităţile lor.

Iniţiativa Unul dintre noi îi cere Comisiei Europene să protejeze viaţa omenească încă de la concepţie, prin sistarea fondurilor UE acordate pentru cercetări şi programe de sănătate ce presupun distrugerea embrionilor umani.

Odată adoptată în proiectele legislative ale Comisiei Europene, Iniţiativa ar modifica regulamentele financiare ale UE şi distribuirea bugetului, aducând consistenţă politicilor comunitare prin protejarea vieţii umane încă de la concepţie, conform competenţelor pe care Uniunea le are în acest domeniu.

Până acum la nivelul statelor UE s-au strâns peste 1,3 mil. semnături din cele 1 mil. necesare. Cu cele peste 97 000 semnături România se află pe locul 3 în UE, după Italia şi Polonia, din cele 14 state în care Iniţiativa a avut ecou până acum. Iniţiativa este susţinută şi de reprezentanţii majorităţii cultelor religioase.

Iniţiativa Cetăţenească Europeană “Unul dintre noi” are un potenţial politic imens pentru apărarea demnităţii persoanei şi a vieţii de la concepţie. Datorită ei, în întreaga Europă va putea fi stabilit un standard etic concret cu privire la respectarea demnităţii umane. În această perioadă au loc negocierile pentru bugetul UE pe perioada 2014-2020.

Cetăţenii europeni au șansa de a utiliza Inițiativa “Unul dintre noi” pentru a-și exercita dreptul de participare democratică în vederea influențării politicilor europene în direcția protejării vieții umane încă de la naștere. Această inițiativă va demonstra cât de mult contează vocea noastră și cât de dispuși sunt să o asculte politicienii din Europa.

sursa: clujtoday.ro

 

 

 

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Noua Republică susţine Iniţiativa Cetăţenească Europeană „Unul dintre noi””

  1. Credeam ca voi sunteti mai atenti la initiativele europene. Suntem asa slabi de tartacuta ca nu putem avea o initiativa propie? Sau ne temem ca nu mai se pot mobiliza un milion de ortodocsi cu o atitudine pur ortodoxa. Ce ati zice daca una dintre solutiile „pro vita” ale occidentalilor ar fi implantarea acelor embrioni in utere de mame lesbiene? si asta pe semnatura voastra. Apropo Biserica Ortodoxa nu este de acord cu fertilizarea in vitro care este cauza acestor embrioni lasati la voia a tot felul de psihopati. Nu e rau demersul dar ar putea fi deturnat spre scopuri neortodoxe si ar fi pacat.

Comentariile sunt închise.