Institutul Wiesel îi vînează pe „legionari” prin instituţiile publice

Doi oameni cu funcţii importante în două instituţii publice sînt vînaţi de „Institutul Wiesel” pentru opinii incorecte politic, mai precis „legionare”.
Unul dintre ei nu a spus într-o emisiune de radio că sfinţii închisorilor au fost în majoritatea lor legionari (nu era în discuţie apartenenţa lor politică şi oricum nu avea vreo relevanţă), iar asta, în opinia „reclamantului”, înseamnă „omisiune de denunţ”.
Un altul a îndrăznit să afirme public că „legea antilegionară” e o porcărie. Acum, amîndurora li se cere capul. Aştept cu interes deznodămîntul manevrelor de culise. Poate cu această ocazie se lămuresc şi apărătorii „democraţi” şi „corecţi politic” că principalul obiectiv al acestei legi este să pedepsească delictul de opinie şi să instituie cenzura şi mai ales autocenzura.
Dacă oamenii ăştia vor avea de suferit, iar ONG-urile de „monitorizare a presei” şi de „exprimare liberă” vor tăcea în continuare ca porcii în păpuşoi şi intelectuali de marcă vor spune mai departe că ne isterizăm aiurea, înseamnă că sîntem în pragul unei noi dictaturi. Eu unul nu voi sta cu mîinile în sîn, şi nu cred că voi fi singurul.
Apropo de monitorizatorii presei şi ai libertăţii de exprimare (se aude, Mircea Toma?), nu au nici un reproş la adresa legii 217/ 2015, dar sar de cîţiva metri în sus pentru nu ştiu ce normă legală privind jocurile de noroc pe internet. Încă o dovadă că acţionează după directivele neomarxismului. Tot ce afectează fibra morală a unui popor trebuie încurajat, promovat, apărat, multiplicat. Tot ce este menit unei acţiuni de anticorupţie morală trebuie demolat, murdărit, minimalizat, eliminat.
Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


9 comentarii la „Institutul Wiesel îi vînează pe „legionari” prin instituţiile publice”

 1. „Eu unul nu voi sta cu mâinile în sân, şi nu cred că voi fi singurul.”

  Şi ce aveţi de gând să faceţi?

  Proteste? Mitinguri? Petiţii?

  Daţi în judecată statul?

  Propuneţi o lege anti-comunistă, care poate-l va determina ca Alexandru Florian să-şi piardă slujba?

  Vă legaţi cu lanţuri de Institutul „Elie Wiesel”?

  Îi scrieţi Patriarhului Constantinopolului?

 2. Poate toate astea şi mai mult decît atît. Rămîne să vedeţi, căci mentalitatea de spectator e dominantă la noi. Las’ că se găseşte cineva să ne rezolve treburile.

 3. @cetateanul turmentat
  Domnu Cetatean sau domnu Turmentat,scuze ca nu-mi dau seama care va este numele si care prenumele din cele doua,daca faceti cumva aluzie la vorba aia:”poti sa-ti spui parerea ta,ca oricum nu tinem cont de ea”,va asigur ca va inselati.
  @Domnule Claudiu,sa stiti ca sunt multi alaturi de cei ca dumneavoastra,chiar daca deocamdata numai cu simtirea.Acum,vorba lui Nae Ionescu(cred)catre Petre Tutea:”Domnule Tutea,omul nu devine,nu evolueaza,ci se dumireste”.Cum se poate face sa se dumireasca cei multi?De sus in jos nu se mai poate din cauza corectitudinii,trebuie neaparat sa se faca de jos in sus.

 4. 1) In cartea Biserica Ortodoxa si ecumenismul, Sf dogmatist Iustin Popovici face o afirmatie uluitoare si de mare actualitate:
  „Toate umanismele, incepand cu cele pre-renascentiste si terminand cu cele moderne SUNT EREZII”, aici intrand bineinteles ideologiile.Prin urmare, nazismul, comunismul, globalismul si cei ce le-au „marturisit”, intra la categoria ereticilor.

  Miscarea legionara nu intra in aceasta categorie: ea a dorit o regenare crestina a poporului roman. Nu are nimic in comun cu ideologia nazista.

  2) Pe Ralitatea TV sau B1 TV acum 2 zile la o emisiune despre 23 august, unul din vorbitori afirma ca al II lea razboi mondial a fost un razboi de aliante; Romania nu a ales tabara care trebuie si a avut soarta pe care o stim. Miscarea legionara a fost in aceeasi situatie si a ales raul cel mic: in momentul in care a trebuit sa ia o decizie, a considerat ca Germania ofera posibibilitatea apararii impotriva satanismului bolsevic. Prin urmare „ideologia” ei nu are nimic in comun cu cea nazista. Cand a fost in situatia de a alege, Hitler l-a ales pe Antonescu, conimtind ca multi legionario sa ajunga in puscarii.

  3) O fotografie inedita a Sf facator de minuni cu moaste Ilie Lacatusu, il arata pe acesta salutand legionar, ceea ce arata ca nu sa lepadat in nici un fel de aceasta pana la moarte.

  http://www.apologeticum.ro/2015/08/inedit-fotografie-cu-sf-ilie-lacatusu-salutand-legionar-salut-ce-are-la-baza-salutul-roman-iar-nu-pe-cel-nazist/

  ORI DACA MISCAREA AR FI FOST REA IN SINE, DUMNEZEU NU L-AR FI PROELAVIT CU SFINTE MOASTE !

  PS: Chiar daca multi romani tac, Sfintele Moaste Marturisesc !

 5. Informatoarea Securitătii comuniste Mona Muscă face parte din colegiul de onoare al Institutului „Elie Wiesel” care se ocupă cu studierea holocaustului.
  Dacă ai fost turnător (ciochist) la Securitatea comunistă ai toate șansele să faci parte dintr-un colegiu de onoare cum este acest Institut Ellie Wiesel.

 6. O solutie ar fi Partidul Romania Unita.
  Studiati actiunile si proiectele si o sa va mirati ca mai exista curaj in tara asta.
  Este un partid al TINERILOR..
  MD

 7. Vă respect părerea, dar PRU este o butaforie, care vrea revoluţie cu voie de la primărie. În afară de discursul naţionalist, cam nimic nu e naţionalist în acest partid, din cîte observ. Iar de palavre ne-am săturat.
  Liderul PRU e un vechi pesedist, înconjurat de persoane necunoscute sau dubioase (un una sau două excepţii). Partidul absoarbe traseişti de pe unde poate, iar acum văd că şi filiale întregi de la PPDD – altă păcăleală de proporţii. Altminteri, o doctrină serioasă nu are, structurile sînt ca şi inexistente, iar reprezentarea parlamentară, chiar prin liderul lui, destul de palidă, iar pe alocuri jalnică (ca atunci cînd onor parlamentarul a lipsit de la slujbă, ca să nu voteze nici pentru, nici împotriva legii 217/ 2015). Aşa că să o lăsăm baltă cu această „soluţie”, „partid al tinerilor”.

Comentariile sunt închise.