Demolarea controlată a economiei

În caz că n-ați observat, roțile de la căruța economiei globale tocmai au început să se desprindă, cu toții simțind ciupitura perturbațiilor din lanțurile de aprovizionare, a costurilor energiei care cresc, a incertitudinii economice și a inflației, notează James Corbett, într-un articol publicat de Reacționarii.

Pare că absolut fiecare zi aduce cu ea vestea unui nou incendiu financiar de proporții, remarcă autorul.

„Diversele `eșecuri` pe care noi le vedem astăzi cum se întâmplă pe piețe nu sunt o simplă întâmplare; ele sunt probleme create sau agravate prin acțiuni deliberate.

Inflația n-a apărut de nicăieri. Este rezultatul perfect previzibil (și prevăzut) al intervențiilor băncilor centrale.

Lanțul de aprovizionare nu „se defectează‟ așa, fără motiv. El a fost oprit în mod voit prin hotărâri ale autorităților guvernamentale.

Prețurile alimentelor nu cresc pentru că fermierii s-au apucat pe nepusă masă să ceară mai mulți bani. Ele cresc pentru că guvernele creează cu grijă condițiile pentru un apocalips alimentar.

Nu, ceea ce se întâmplă acum în fața ochilor noștri nu este un colaps economic spontan; este o demolare controlată a economiei”, explică James Corbett.

Dar de ce? Ce motiv ar putea avea puternicii zilei, ca să distrugă exact jocul amăgirii pe care îl controlează de aproape un secol?

Că elitele financiare care au muncit atât de asiduu să construiască o ordine mondială fac apoi stânga-mprejur și contribuie la distrugerea acelei ordini, nu trebuie să ne intrige decât dacă ne gândim că plănuiesc să continue la nesfârșit cu starea de lucruri actuală. Dar nu asta au de gând. Și, ca să deschidă drumul pentru noua ordine economică mondială, trebuie mai întâi s-o distrugă pe cea veche.

Închipuiți-vă că ați semnat un contract de închiriere pe 99 de ani pentru niște turnuri de birouri clasa întâi, într-o zonă de mare lux din Manhattan. Acum închipuiți-vă că acele turnuri au avut permanent un grad redus de ocupare și că va trebui să cheltuiți 200 de milioane de dolari pentru îndepărtarea acelor elemente din azbest, altfel nu vor fi conforme cu noul cod al calității în construcții. În sfârșit, să ne mai imaginăm și că ați avut prevederea de a vă îngriji ca polița voastră de asigurare să includă în mod explicit dreptul de a reconstrui absolut orice pe terenul aferent, în eventualitatea puțin probabilă că turnurile vor fi complet distruse. Dat fiind un asemenea scenariu, se prea poate să vă faceți socoteala că este în interesul vostru să distrugeți chiar voi turnurile, după care să dați vina pe niscaiva sperietori musulmane. Sigur, total ipotetic vorbind.

În mod similar, dacă ați deține o poziție de putere asupra ordinii monetare globale și ați vrea s-o reconstruiți de la zero, astfel încât voi și acoliții voștri să aveți un control total asupra oricărei tranzacții care are loc pe fața pământului, atunci s-ar putea să vină o vreme când vă veți face socoteala că este în interesul vostru să demarați o demolare completă a economiei.

Eu nefăcând parte din acea elită financiară, evident că nu pot spune cu certitudine dacă s-a făcut sau nu un asemenea calcul. Nu știu cât timp ne-a mai rămas până ce ordinea actuală se va prăbuși cu totul sau dacă demolarea controlată a economiei chiar a început deja la modul serios. La urma urmei, nu foarte demult, când s-a întâmplat colapsul Lehman Brothers, în 2008, cu greu mi-ar fi putut trece prin cap că bancsterii centrali vor avea în continuare posibilitatea să-și facă mendrele încă vreo câțiva ani, rostogolind mai departe jucăria relaxării cantitative, dobânzile negative și alte șarlatanii financiare cât se poate de transparente. Cu siguranță este posibil ca pungașii care administrează șarlatania asta de atâtea decenii să mai aibă în mânecă vreo câteva trucuri, cu care să țină economia zombificată în picioare, încă ceva vreme.

Dar ceea ce știu precis – pentru că am vorbit despre asta aici, abia luna trecută – este că aproape fiecare bancă centrală din lume se ocupă acum cu multă râvnă să implementeze o monedă digitală națională (Central Bank Digital Currency – CBDC). Știu că, până la sfârșitul deceniului curent – dacă nu cumva mult mai devreme –, vom vedea o țară după alta adoptând CBDC și vârând-o pe gât cu forța propriilor cetățeni, cu intenția de a putea să urmărească în timp real fiecare tranzacție din economie. În sfârșit, mai știu că un instrument monetar cu totul și cu totul nou este puțin probabil să fie adoptat de publicul larg în absența unui motiv întemeiat și imposibil de respins, cum ar fi o criză hiperinflaționistă a vechiului instrument monetar.

Punând cap la cap toate aceste fapte, e la mintea cocoșului că ordinea financiară pe care o avem acum și pe care o cunoaștem de-o viață a fost trecută pe răboj pentru distrugere și zilele îi sunt numărate. În lumina acestei înțelegeri cred eu că trebuie să interpretăm actuala criză economică.

Este important să ne dăm seama cât de bine se potrivesc unele cu celelalte piesele puzzle-ului general politic/geopolitic/social/financiar și cum au fost ele aduse laolaltă de toate evenimentele din ultimii doi ani.

Implementarea cadrului de biosecuritate necesită pașapoartele de vaccinare. Pașapoartele de vaccinare introduc identitatea digitală. Identitatea digitală asigură infrastructura pentru monedele digitale naționale CBDC. Monedele digitale naționale CBDC oferă un mecanism pentru legiferarea unui sistem de credit social (și/sau a unui sistem de credit pentru emisiile de carbon). A privi aceste evenimente ca pe unele separate, care au loc la întâmplare și prin simplă coincidență, înseamnă să nu vedem pădurea din cauza copacilor. Demolarea economiei nu este decât o scuză pentru implementarea etapei următoare a agendei de lucru, exact la fel cum COVID-19 a fost o scuză pentru actualul stadiu al agendei.

Pe scurt, asaltul economic total dezlănțuit asupra popoarelor libere ale lumii în chiar acest moment nu este decât încă un câmp de bătălie, în războiul atotcuprinzător, ajuns la a cincea generație, în care ne-am trezit luptându-ne cu elitiștii globali.

În loc de concluzie

„Trebuie să fim în stare să punem cărțile pe masă în fața prietenilor noștri și a familiilor noastre, cât mai clar posibil: distrugerea economiei are loc cu bună știință. Ea este făcută de exact aceiași șarlatani care au creat fix sistemul aflat în plină demolare. Și este făcută pentru a consolida controlul complet asupra economiei, de la un capăt la altul, până la dreptul nostru de a vinde și a cumpăra.

Practic, ne aflăm în hipocentrul exploziei nucleare a economiei globale, uitându-ne cum zboară în toate direcțiile fărâmele Turnurilor Gemene ale sistemului financiar global. Putem fie să rămânem pe loc, hipnotizați de pirotehnica exploziilor, fie să ne retragem, să ne regrupăm și să luăm măsurile necesare pentru a ne diminua dependența de acest sistem intrat în colaps și pentru a întări contraeconomia care va reprezenta singura noastră șansă de salvare când gratiile noii închisori economice se închid în jurul nostru.

În orice caz, trebuie să alegeți repede. N-a mai rămas decât foarte puțin timp pentru deliberare”.

Articolul este disponibil aici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Demolarea controlată a economiei”

  1. Ce ar fii insemnat , daca asa zisa ” perioada comunista ” criticata de toti ” acerbii neavenitii ai politici dambovitene de mahala si de interes al momentului ca la FANARIOTI ” si din care toti parvenii politici de 30 de ani s-au infrupatat ” pe doctrina capitalista ” cu ” asa zisa acumulare de capital primitiv ” legiferata de tov. Iliescu in 90 si fundamentata in 92 ” prin alesii democratic ” , REPETAM ALESII POPORULUI LA MOMENTUL ACELA. REPETAM DACA TIMP DE 30 ANII DIN COMUNISMUL HULIT NU EXISTA SI NU STRANGEA CA PROSTUL ” AVUTIA NATIONALA ” DIN CE AVEAU ALTII CE SA FURE SI SA SE IMBUIBE ” IN PRACTICA JURIDICA ” SI IN ” IMAGINEA MEDIATICA DE – MARI CAPITALISTII ” AI MOMENTULUI ? DOMNULE SAU SUNTEM ” IPOCRIZII ” CU TOTII SAU SUNTEM ” PROSTII ” CU TOTII SI NE FURA ALTII ” PRIN ALESI DEMOCRAT POLITICI „

Comentariile sunt închise.