Răzmeriţă comunistă la IICCMER

Patru membri ai Consiliului științific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc – Zoe Petre, Dennis Deletant, Cristian Pârvulescu și William Totok – s-au autosuspendat din acest for în semn de protest față de declarațiile președintelui IICCMER, Radu Preda, care a susținut public faptul că legea „anti-legionară” ar fi de fapt una „pro-comunistă” – informează Agerpres.

„Dezaprobăm declarațiile președintelui Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), dl. Radu Preda, care, între altele, susține teza că așa numita lege ‘anti-legionară’ este o lege ‘pro-comunistă’. În consecință, ne autosuspendăm din Consiliul științific al IICCMER până în momentul desemnării unui nou președinte executiv al acestui institut de către Guvernul României”, au scris supăraţii. OK. Şi-acum să plîngem sau ce?

În primul rînd, că sus-numiţii nici nu aveau ce căuta în IICCMER. Sînt nişte flaşnete ideologice şi nimic mai mult.

În alt doilea rînd, ei nu recunosc evidenţa: legea se bazează pe hotărîrile instanţelor comuniste, nu condamnă comunismul, pune la index o pleiadă de cărturari interbelici anticomunişti, interzice cultul unor sfinţi ai închisorilor anticomunişti, desconsideră şi condamnă încă o dată pe luptătorii din rezistenţa armată anticomunistă, reconfirmă condamnările unor instanţe interne şi sovietice date împotriva unor ofiţeri-eroi de război români. Are dreptate d-l Radu Preda că e o lege pro-comunistă. Dacă respectivii prostestatari nu au discernămînt, ori nu sînt de bună-credinţă, să meargă sănătoşi să se ocupe de altele. Nu e nici o pagubă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


6 comentarii la „Răzmeriţă comunistă la IICCMER”

 1. mai ingrijorator decat razmerita in sine e radicalismul celor ce sustin legea 217

  pur si simplu se fac ca nu vad ceea ce este clar

  probabil au motive intemeiate pentru acest comportament

  ma-ntreb ce religie au, mai ales Totok asta, nu vad cum ar putea crede in sfintenie unii oameni care au fost crescuti intr-o religie care nu accepta sfintenia…

 2. Ce salarii au ridicat pana acum acesti conunisti anticomunisti, sau anticomunisti comunisti? Lor nu le-a spus nimeni ce sa faca, pentru salariile care le vor ridica la sfarsitul unei luni de munca?

 3. William Totok a iscălit un angajament de colaborator al securităţii, preluînd numele conspirativ „Thomas” şi a dat note informative despre colegii săi .sursa CNSAS.

  Acest individ alături de tovarășa Zoe Petre nu aveau ce căuta în acest institutut (IICCMER).

 4. de dna Z.Petre si dl.parvulescu nu ma mir deloc,dar ma mira pozitia dlor Deletant si Totok me care ii apreciam in anii terorii rosii?!Legea este o agresiune brutala fata de eroii si martirii nostril,fata de neamul si credinta noastra si ar fi imperios necesar sa fie abrogata urgent cu „mea culpa” de rigoare !

Comentariile sunt închise.