Cine este omul căruia i s-a pus piedică în Ungaria

Vă mai amintiţi episodul din Ungaria…

imigrantungaria

Ei bine, se pare că imigrantul care a căzut este Oussama Abdul Mohsen şi a făcut parte din gruparea extremistă al-Nosra, ramura al-Qaida din Siria. Un partid kurd susţine că Abdul Mohsen este autorul moral al uciderii a 50 de kurzi, prin 2004, în urma unui meci de fotbal. Ca antrenor, a incitat la violenţe. Mai multe detalii aici.

Editare ulterioară: La câteva ore după ştirea publicată aici, ProSport semnalează acelaşi lucru, mai detaliat.

Cazul lui Osama Abdul Mohsen ar putea suferi o teribilă răsturnare de situaţie, care ar sublinia slăbiciunile arătate de Occident în faţa valurilor de imigranţi. Site-ul pydrojava.com susţine că Osama Abdul Mohsen a fost membru al unei grupări teroriste controlată de Al-Qaida. Pe site-ul citat scrie că Osama a intrat în gruparea teroristă Al-Nusra în 2011 şi a comis mai multe acte de terorism.

De asemenea, acesta ar fi participat la reprimarea sângeroasă a revoltelor kurde din 2004, din oraşul Qamishlo, când peste 50 de kurzi au fost ucişi la un meci de fotbal. Site-ul citat a publicat o poză în care Osama Abdul Mohsen are turban pe cap: „Osama Abdul s-a alăturat grupului rebel în 2011 şi a comis crime împotriva minorităţilor civile, inclusiv kurzi”, se arată într-o declaraţie făcută de Partidul Uniunea Democrată, PYD, principala formaţiune de opoziţie din Siria.

Liviu Daniel

About Liviu Daniel

Teolog, publicist, iubitor de frumos şi adevăr.