Dictatura stîngii radicale în universitățile americane

Princeton este o celebră universitate americană recunoscută la nivel mondial unde costul unui an de studiu este de 63.420$. Printre diferitele organizații studențești există și una minusculă numită „Black Justice League”, adică „Liga pentru dreptatea negrilor”. Membrii acestei organizații cer ca orice referință a fostului președinte american Woodrow Wilson să dispară complet din toate facultățile și campusul studențesc.

Mai precis, această organizație studențească de sorginte comunistă cere următoarele:

  • O pictură murală a lui Woodrow Wilson fie demolată, școala și facultatea Woodrow Wilson să-și schimbe numele
  • Tot personalul din facultăți să facă un curs de „competență culturală” și să se introducă în programa școlară „cursuri despre persoanele marginalizate”
  • Crearea în campusul univeristății a unui spațiu cultural destinat exclusiv studenților negrii a cărui denumire să fie lăsată la latitudinea studenților pentru ca nu cumva să fie denumit după vreun „donator alb al universității sau a unei persoane cu convingeri rasiste”

Pentru a-și impune agenda, acești studenți cu simpatii comuniste, după ce și-au prezentat doleanțele președintelui universității, au refuzat să părăsească biroul acestuia pînă cînd nu le sînt îndeplinite.

Dar cine a fost Woodrow Wilson și de ce s-au răsculat studenții comuniști împotriva lui?

Woodrow Wilson a fost președinte al Universității Princeton între 1902 și 1910, guvernator al statului New Jersey între 1911 și 1913 și președinte al SUA între 1913 și 1921. În timpul administrației sale, mai precis în 1920, femeile au dobîndit dreptul la vot. Păcatul său capital, în concepția studenților comuniști, este rasismul și apartenența sa la organizația Ku Klux Klan.

Trebuie menționat că majoritatea celorlalți studenți nu sînt de acord cu acțiunea și cerințele acestei organizații studențești nereprezentative. Cu toate acestea, președintele universității a cedat după doar o zi și a fost de acord, pentru început, cu demolarea picturii murale a fostului președinte american Woodrow Wilson.

Cam asta este democrația în concepția stîngii, tot ce consideră ei că nu se încadrează în paleta lor de valori și credințe este declarat ilegal și trebuie distrus, nu contează părerea majorității.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Dictatura stîngii radicale în universitățile americane”

  1. Atentie mare, articol tendentios si inexact. Woodrow Wilson a fost presedinte intre 4 Martie 1913 si 4 martie 1921. In aceasta calitate a semnat pe 23 Decembrie 1913 actul de infiintare a Federal Reserve, adica a Leviathanului care ne sugruma in prezent. Acum extrema stanga se intoarce impotriva radacinilor sale iar Dl. Tudor Marincu ii canta prohodul.

Comentariile sunt închise.