Ghinion Iohannis

Iată declarația purtătorului de cuvânt al presedinției referitoare de neinvitarea lui Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu și Victor Ponta nici la parada militară de la 1 Decembrie, nici la recepția de la Cotroceni:

Este vorba despre niște criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitați și nu pot și nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii, care au fost luate în calcul, bineînțeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să dețină o funcție în stat, dar să și respecte niște criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistența unor probleme penale. (Madalina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al președinției, 24 noiembrie)

Iată și declarația de astăzi, 29 noiembrie, a președintelui Klaus Iohannis apropo de invitarea fostului președinte, Traian Băsescu:

Reporter: Traian Băsescu are și el probleme penale și totuși l-ați invitat la Ziua Națională
Iohannis (surâzător): Da, l-am invitat.
Reporter: Criteriile nu i se aplică și dumnealui?
Iohannis (și mai surâzător): Ba da!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ghinion Iohannis”

 1. Invitatia lui Iohanis nu ma mira, Basescu inca este imun. A plecat cu o gramada de informatii si mai are inca prieteni gen Coldea, Codruta si nu numai. Cu asa prieteni valorosi nici nu-ti mai trebuie asigurare de sanatate.

 2. Klaus Iohannis, preşedintele-judecător

  Ce-ar fi fost dacă preşedintele Senatului României, oricare ar fi fost acesta, ar fi refuzat invitaţia primarului de Sibiu, Klaus Iohannis, de a participa la Zilele Municipiului, pe motiv că şeful administraţiei locale încă nu şi-a rezolvat definitiv în instanţă problema cu Agenţia Naţională de Integritate, care stabilise că se află în stare de incompatibilitate?

  Ce-ar fi fost dacă cineva de la vârful statului ar fi promovat curăţenia politică în anul 2014 şi i-ar fi cerut lui Klaus Iohannis să facă pasul înapoi până când Justiţia îşi va spune cuvântul în dosarul de incompatibilitate şi l-ar fi somat să aştepte alegerile din 2019 pentru a putea candida la funcţia de preşedinte al României?

  Ce-ar fi dacă vreunul dintre cei pe care preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României ar refuza să participe, pentru că mai multe instanţe de judecată au stabilit că familia Iohannis a intrat ilegal în posesia unei case din Sibiu, iar procesul încă nu a ajuns la final?

  Klaus Iohannis a promis la începutul mandatului său că va face politică altfel în comparaţie cu fostul preşedinte Traian Băsescu. Şi, iată, se ţine de cuvânt. Dacă Traian Băsescu a fost preşedinte-jucător, Klaus Iohannis este preşedinte-judecător. Un preşedinte care s-a cocoţat deasupra legilor scrise şi nescrise şi care, în numele unui aşa-zis stat de drept, dă sentinţe de condamnare la izolare.

  http://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-presedintele-judecator-292129/

Comentariile sunt închise.