Marian Munteanu: „Toți cei care au acționat, nedrept și nedemn, pentru dezinformarea opiniei publice și calomnierea mea vor fi acționați în justiție”

Până la acest moment au fost inițiate acțiuni civile contra calomniatorilor  Macovei Monica și  Manolescu Nicolae și a fost depusă plângere penală împotriva lucrătoarei CNSAS  Nagîț Germina, urmând să mai fie inițiate și alte acțiuni despre care veți fi informați (sunt multe „personalități”, le voi chema în justiție, rând pe rând, pas cu pas, în măsura timpului de care dispun). Toți cei care au acționat, nedrept și nedemn, pentru dezinformarea opiniei publice și calomnierea mea vor fi acționați în justiție. Îmi pare rău, dar toate apelurile mele la decență și bun simț au fost ignorate. După ani întregi de anchete, arestări, agresiuni (grave) și hărțuiri (1984-1996), după o viață întreagă în care au fost revărsate asupra mea minciuni colosale, sunt obligat să intervin. Și nu o pot face decât în mod firesc, legal, prin justiție.

Precizez (încă o dată), că sumele ce vor fi obținute ca daune vor fi orientate spre acțiuni caritabile, prin societatea civilă patriotică.

Pentru o transparentă informare, trimit in attach 6 documente. Ele sunt explicate, mai jos, în ordine.

Documentul 1 – promisiunile CNSAS din… 2005.
In 2005 (!!!) , după un an de diligențe (le-am tot solicitat de prin 2004), CNSAS imi spune (v. ultimul paragraf) că „a luat in considerație solicitarea mea de eliberare a unei adeverinte privind colaborarea/necolaborarea cu securitatea” și  „îmi va face cunoscute rezultatele”. Rezultatele?  Tăcere până în…  2016 (mărturisesc că nu am anunțat nici o candidatură… poate s-ar fi grăbit).  🙂

Adresa CNSAS din 2005
Adresa CNSAS din 2005

 Documentul 2sesizarea mea către CNSAS. (PDF)
În aprilie 2016 am încercat să candidez pentru primăria Capitalei. Ce să vezi?  Brusc, se declanșează „mineriada” denigrărilor. SE CERE URGENT intervenția CNSAS (se lansează apeluri și zvonuri de către diverse persoane…. (gen Pipidi, D. Zamfirescu etc. –  le voi trata, separat, la timpul cuvenit) cum că aș fi… securist. Printre alții, Nagîț Germina, angajată a CNSAS, a postat pe fb (Tismaneanu si petitii GDS), semnând „cercetator CNSAS”, mesaje care lăsau să se înțeleagă că ar trebui să fiu retras, existând dubii cu privire la dosarul meu. Evident, am depus reclamatie la CNSAS. – Documentul 2 (in care sunt si probele), inregistrat de CNSAS sub nr. RCG 1334.

Documentul 3 – răspuns CNSAS la sesizarea mea.
CNSAS răspunde – v. document 3, penultimul paragraf – prin însuși președintele CNSAS că nu e treaba lor, activitățile lucrătoarei Nagîț Germina fiind…. în afara programului de lucru.

Răspunsul CNSAS

Ați mai auzit așa ceva? Indiferent că aș fi fost, prin absurd, „securist” sau nu, angajatii CNSAS NU au dreptul să vehiculeze public informatii, indicii sau aprecieri cu privire la dosare (ATENTIE ! Nu primisem nici un verdict!) și NU au dreptul să se ANTEPRONUNȚE.

Totul făcea parte, desigur, din scenetele pregătite pentru campaniile electorale.

4. Document 4Adeverința CNSAS. (PDF)
Desi membrii Colegiului CNSAS au votat în UNANIMITATE că NU sunt colaborator, făptuitoarea Nagîț Germina, cea care a redactat preambulul adeverintei, afirmă categoric (implicând grav o institutie a statului român), că eu aș fi semnat un angajament real și că aș fi primit bani de la … securitate (v. pag.1 a adeverintei). Ca „probă” e invocată o „chitanță” care… nu există decât, zice-se, pe… microfilm și în ziarul Dimineața din 17 aprilie 1990. Potrivit cărui temei este microfilmul probă??? Sau proba o fi, cumva, ziarul dlui Ion Iliescu?

Eu nu am luat nici un ban de la securitate, am fost însă arestat și hărțuit ani de zile. Acest lucru este usor de dovedit – sunt suficienti martori si suficiente documente, inclusiv chiar în dosarele CNSAS. În plus, afirm încă o dată, NU am semnat nici un angajament. Voi dovedi și acest lucru, prin expertiza grafologică a semnăturii. E ușor de constatat și cu ochiul liber. Găsiți dovada în documentatul articol al lui Ion Spânu din Cotidianul.ro, care publică fotocopiile.

Evident, am rugat Parchetul să clarifice aceste lucruri, potrivit legii.

Documentul 5 – bonus. 🙂
Ca un argument suplimentar, anexez o filă dintr-un dosar CNSAS în care securitatea, în aprilie 1990 (!!!) , emitea o sinteză cu privire la participarea mea la Piata Universității sub influența „legionară” a lui Petre Țuțea. Interesant e că ofiterul respectiv „uită” să menționeze în sinteză că aș fi fost… securist. Probabil că a fost făcută înainte de a le fi venit ideea din ziarul Dimineața.

Fila CNSAS

Documentul 6 – bonus suplimentar
Plângere penală împotriva făptuitoarei Nagîț Germina. (PDF) Găsiți acolo încă un fragment interesant dintr-o sinteză a securității. Acea parte trădătoare a securității pe care personaje ca Nagîț Germina sau Tismăneanu V. (și multi altii, vom reveni asupra lor) au avut-o mereu aproape. În familie.

Nu-mi rămâne decât să fac trimitere la excelentul articol al lui Bogdan Comaroni.

Marian MUNTEANU


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Marian Munteanu: „Toți cei care au acționat, nedrept și nedemn, pentru dezinformarea opiniei publice și calomnierea mea vor fi acționați în justiție””

  1. Se pare ca v-ati antepronuntat. Desi l-ati sustinut la inceput, ulterior l-ati calomniat făcându-l mincinos si bolnav psihic.
    Nu-i nimic, oricine mai greseste. Poate e bine sa discutati cu MM si sa faceti ce e corect cerându-va iertare!

Comentariile sunt închise.