Marțea neagră se întoarce. Sîntem în stare de o nouă revoluție?

Instituțiile din Justiție s-au opus, președintele statului s-a opus, cetățenii au protestat cu zecile de mii în stradă, dar PSD a adoptat, noaptea, acum cîteva ore, pe ascuns, în ședință de guvern, cele două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal. Scapă sute, poate mii de gulere albe care se află în judecată sau în cercetare pentru corupție și abuz în funcție.

Zeci de mii de oameni au ieșit din nou în stradă. PSD continuă să sfideze.

Este o declarație de război a unei puteri, Executivul, cu susținerea altei puteri, Parlamentul, față de altă putere, Judecătorească. Este o declarație de război a coaliției PSD-ALDE față de toți cetățenii care nu i-au votat (fie că au dat votul altor partide, fie că n-au mers la urne, dar care reprezintă patru cincimi!). Cei care încă îi susțin sînt fie inconștienți, fie masochiști. Vom avea un război civil, așa cum amenințau liderii PSD și ai ALDE?

Cu această ocazie, îmi fac mea culpa. N-am crezut că o nouă guvernare PSD va fi mai rea decît oricare alta. M-am iluzionat că Liviu Dragnea a învățat ceva din experiența lui Victor Ponta. Dar oamenii ăștia sînt din același aluat. Revin cu tenacitate asupra planurilor lor banditești, născute în decembrie 1989 și continuate cu fiecare ciclu electoral: să jefuiască țara și să se pună la adăpost de orice pedeapsă.

Liderii PSD își imaginează că românii o vor înghiți și pe asta, în cele din urmă. Nu cred o clipă că vor pierde puterea, că românii sînt capabili de o revoluție (adică de o întoarcere la normalitate, în sens etimologic) autentică. E necesar să le demonstrăm contrariul. Nesupunere civică, grevă fiscală, demonstrații de stradă și, să sperăm că nu ne vor împinge, finalmente, să punem mîna pe toaipă.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Marțea neagră se întoarce. Sîntem în stare de o nouă revoluție?”

  1. Domnule Tarziu, eu va citesc si va respect, dar nu cred ca aveti dreptate. Daca suntem crestini, nu putem dori nici un fel de „revolutii”. Revolutia e nebunie si anarthie, atat. Ce credinta au cei care au iesit in strada?

  2. Domnule Mihai ,nu faceti de rusine numele MIHAIL!În ebraică, Mihail înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?” (mi-care, ke-ca, El-divinitate), care este interpretată în mod tradițional ca o întrebare retorică: „Cine este ca Dumnezeu?” (la care se așteaptă un răspuns negativ), pentru a sugera faptul că nimeni nu este ca Dumnezeu.Trebuie sa reusiti sa faceti diferenta intre Adevar si minciuna asa cum a facut-o arhanghelul cand lucifer a gandit sa fie mai mare ca Dumnezeu.Razboiul crestin domnule Mihai implica la un moment dat si jertfa si sangele cand in joc este credinta si neamul.Ne-au luat tot aproape,credinta si neamul nu este de imprumut de schimb..Ca nu toti vin sa apere acestea ,cine va fi lumina va lumina si pentru cei ce nu au credinta ceruta de dumneavoastra.Ce este importand este ca duhul nostru sa nu fie indiferent,comod lenes.Ce credinta este aceea cand nu iei atitudine si lasi ca altii sa-ti batjocoreasca neamul si credinta tocmai din fruntea tarii,cu legi impotriva normei ce duce la Adevar.Nu revolutii stimate domn ci atitudine si protest impotriva minciuni ajunsa la apogeu.

    • Sunt intru totul de acord cu ceea ce spuneti, asa este si asa ar trebui sa fie. Doar ca ma indoiesc ca ceea ce vedem este „razboi crestin”…

Comentariile sunt închise.