În duhul Aiudului: Simpozion la Alba Iulia

Sub egida Fundației Aiud și a Schitului „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Rîpa Robilor, a Arhiepiscopiei de Alba Iulia și a Facultății de Teologie Ortodoxă din localitate, duminică 19 martie 2017, de la ora 16.00, în Aula Universității din Alba Iulia, se va desfășura Simpozionul de Martirologie ROMÂNIA DE AZI ȘI MARTIRII (marcînd „Anul apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” decretat de Patriarhia Română). Cuvîntul de deschidere va fi rostit de ÎPS Irineu, iar concluziile vor fi formulate de dr. Pavel Chirilă, care va fi și moderatorul dezbaterilor pe marginea comunicărilor prezentate de invitați, printre care se vor număra (în ordine alfabetică):

  • George Ardeleanu („Don Quijote: o problemă de etică. Reprezentări în literatura gulagului românesc”)
  • Răzvan Codrescu („Mucenicia Părintelui Calciu – treptele mărturisirii”)
  • Sorin Lavric („Inițierea prin suferință”)
  • Dan Puric („Martirii creștini în conștiința tinerei generații”), care pe 18 martie va conferenția și la Aiud
  • Claudiu Târziu („Terorism și sfințenie în România ultimului secol”)
  • Corneliu Zeană („Gîndurile și viața unor urmași ai celor uciși la Aiud”)

Din păcate, vor lipsi, din motive independente de voința lor, doi dintre invitații prevăzuți în programul inițial: Bogdan Cuza și Radu Preda. Intrarea este liberă.

Răzvan Codrescu

About Răzvan Codrescu

Scriitor, publicist, editor, director literar al Editurii Christiana, redactor-şef al revistei Lumea credinţei, vice-preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor şi Editorilor Creştini şi preşedinte de onoare al Asociaţiei „Rost”. Ultima carte publicată: ”O introducere în creștinism” (Ed. Christiana, Bucureşti, 2016).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „În duhul Aiudului: Simpozion la Alba Iulia”

Comentariile sunt închise.