Sic credo – Francisco Franco (1892-1975)

Probabil că Francisco Franco, Antonio Salazar și Ion Antonescu sînt cele mai nedreptățite personaje istorice din Europa secolului XX. Pentru mine Franco rămîne salvatorul Spaniei de comunism și ultimul mare lider creștin al Europei. Dar Franco nu doar că a contracarat comunismul în numele creștinismului („por España y por Dios”): a ținut Spania în afara celui de-Al Doilea Război Mondial, a salvat monarhia spaniolă și a lăsat în urma lui o țară unită și prosperă („una, grande, libre”), de care, din păcate, stînga și-a bătut joc apoi, pînă în ziua de azi. Eu nu zic că nu va fi avut și păcate (cine n-are?), dar ele pălesc în fața marilor lui isprăvi istorice și a nobleții idealului în care a crezut. Cu păcate sau fără, el ar fi meritat să odihnească în ctitoria lui din Valle de los Caídos (unde se află și mormîntul lui José Antonio Primo de Rivera, probabil următorul „obiectiv” a răzbunării roșii). Nu pot să nu-mi exprim amărăciunea (ca să nu zic dezgustul) față de „asurzitoarea tăcere”, lașă și fatalmente complice, a unor pretinși „oameni de dreapta” de la noi asupra sacrilegiului comis în Spania, în joia de dinainte de Halloween. Se confirmă încă o dată că marele paradox al așa-zisei „drepte” actuale este acela că nu-i preocupată atît de a-și apăra temeiurile și tradiția, cît de a fi cît mai pe placul stîngii (sau măcar de a o deranja cît mai puțin), simțind că acolo se află, de fapt, „pîinea și cuțitul”!!! (Venind mai la ale noastre, oare acum trebuie să ne așteptăn la demolarea monumentului Moța-Marin de la Majadahonda, receptat și el ca un „simbol” al franchismului?)

Răzvan Codrescu

About Răzvan Codrescu

Scriitor, publicist, editor, director literar al Editurii Christiana, redactor-şef al revistei Lumea credinţei, vice-preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor şi Editorilor Creştini şi preşedinte de onoare al Asociaţiei „Rost”. Ultima carte publicată: ”O introducere în creștinism” (Ed. Christiana, Bucureşti, 2016).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Sic credo – Francisco Franco (1892-1975)”

  1. Asa este! Din pacate neomarxistii din Spania, urmasii comunistilor din anii ’30 care ucideau preotii si pangareau bisericile sunt la putere acolo si e decizia lor sa isi bata joc de trecutul nationalist spaniol! Sa fie blestemati din neam in neam!

  2. Cel dintai luptator impotriva comunismului/bolsevismului este si va ramane eroul Germaniei, Adolf Hitler.
    Nu stim ce a spus, nu este „lasat” sa ne vorbeasca insa este permanent ascuns si prezentat ca simbolul „raului” in conditiile in care sionistii au provocat si finantat ambele razboaie mondiale ajungandu-se la genocidul germanilor si holocaustul crestinilor invrajbiti sa se omoare intre ei.
    Cand spun sionist ma refer la tribul talmudistilor babilonieni inclusiv la secta frankistilor, aparent excomunicata din randurile lor.
    Acesti oameni biologici sint ne-oameni moralmente, disimuleaza identitatile si corup oamanii politici si au buni aliatii printre sectanti – papistasii si [neo]protestantii lor inclusi fiind si anglicanii.
    De-aia cade lumea in capacana mintala a relativizarii Absolutului, de sfidare a Adevarului fiindca s-a ajuns la contaminarea generalizata a mintii prin inselare demonica – practica la care ei exceleaza fiind ascultatori si inchinatori la Ba’al/Belzebut/Satana.

Comentariile sunt închise.