Sâmbătă, 11 martie, conferinţa „Sfinţii închisorilor. Modele pentru tinerii vremurilor de azi”

Mâine, 11 martie, cu începere de la ora 12, Fundația Profesor George Manu, împreună cu Parohia Buna Vestire Corbeanca, organizează conferința:

„Sfinţii Închisorilor. Modele pentru tinerii vremurilor de azi”

Vor participa foştii deţinuţi politici Nina Moica şi Jacques Iamandi.

Niculina Moica: n. 1943, deţinută poiltic timp de 5 ani în temnițele Târgu Mureş, Jilava, Botoşani, Arad şi Oradea (1959-1964); la data arestării avea 15 ani…

Vasile Jacques Iamandi: n. 1928, luptător în Legiunea Străină; prizonier de război capturat de ruşi; traversează pe jos Vietnamul, China și o parte din Rusia; cunoaște ororile temnițelor și lagărelor din Rusia; deţinut politic timp de 9 ani (1955-1964) în temniţele comuniste Jilava, Gherla, Salcia, Periprava, Giugeni, Dumbrăveni.

Mai sunt invitați:

  • Ciprian Voicilă – scriitor
  • Cedry2k – muzician

Conferința se adresează în principal tinerilor. La eveniment va exista și un stand de carte Evdokimos/George Manu și unul cu tricourile LegendeVii.

Sunteți așteptați cu drag! Împreună pentru Sfinții Închisorilor!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Sâmbătă, 11 martie, conferinţa „Sfinţii închisorilor. Modele pentru tinerii vremurilor de azi””

  1. Este unul dintre cele mai nobile gesturi pe care le faceți pentru tinerii noștri. Cu multă dragoste și deosebit respect.

  2. Sa de-a Domnul sa inmultim aceste evenimente in toata tara.Numai Duhul mucenicilor ce au patimit ne poate aduna intr-un cuget, pentru ca au biruit in Duh,duhurile ce ne dezbina,asta daca ajungem in Duh cu ei.Informatia nefalsificata ,nerastalmacita despre ei este inceputul.

Comentariile sunt închise.