Sâmbătă, 11 martie, conferinţa „Sfinţii închisorilor. Modele pentru tinerii vremurilor de azi”

Mâine, 11 martie, cu începere de la ora 12, Fundația Profesor George Manu, împreună cu Parohia Buna Vestire Corbeanca, organizează conferința:

„Sfinţii Închisorilor. Modele pentru tinerii vremurilor de azi”

Vor participa foştii deţinuţi politici Nina Moica şi Jacques Iamandi.

Niculina Moica: n. 1943, deţinută poiltic timp de 5 ani în temnițele Târgu Mureş, Jilava, Botoşani, Arad şi Oradea (1959-1964); la data arestării avea 15 ani…

Vasile Jacques Iamandi: n. 1928, luptător în Legiunea Străină; prizonier de război capturat de ruşi; traversează pe jos Vietnamul, China și o parte din Rusia; cunoaște ororile temnițelor și lagărelor din Rusia; deţinut politic timp de 9 ani (1955-1964) în temniţele comuniste Jilava, Gherla, Salcia, Periprava, Giugeni, Dumbrăveni.

Mai sunt invitați:

  • Ciprian Voicilă – scriitor
  • Cedry2k – muzician

Conferința se adresează în principal tinerilor. La eveniment va exista și un stand de carte Evdokimos/George Manu și unul cu tricourile LegendeVii.

Sunteți așteptați cu drag! Împreună pentru Sfinții Închisorilor!

2 comentarii la „Sâmbătă, 11 martie, conferinţa „Sfinţii închisorilor. Modele pentru tinerii vremurilor de azi””

  1. Sa de-a Domnul sa inmultim aceste evenimente in toata tara.Numai Duhul mucenicilor ce au patimit ne poate aduna intr-un cuget, pentru ca au biruit in Duh,duhurile ce ne dezbina,asta daca ajungem in Duh cu ei.Informatia nefalsificata ,nerastalmacita despre ei este inceputul.

    Răspunde

Spune-ți părerea