Campania de dezinformare și decredibilizare dusă împotriva Coaliției pentru Familie trebuie să înceteze

În urma înmulţirii articolelor, emisiunilor şi interviurilor care tratează Coaliţia pentru familie în mod partizan, tendenţios şi incorect facem următoarele precizări:

Initiativa Coaliţiei pentru familie respecta drepturile fundamentale ale omului, prevazute de Organizatia Natiunilor Unite in Carta Universala a Drepturilor Omului. Initiativa este nediscriminatorie, primind avizul de constituţionalitate al Curţii Constitutionale a Romaniei. Discursul public al reprezentantilor Coalitiei pentru Familie este unul responsabil şi tolerant, axat exclusiv pe conservarea valorilor umane fundamentale si a unui model ce stă la baza societatii umane universale: casatoria dintre un barbat si o femeie şi familia fondata pe aceasta uniune.

Conform cu onestitatea şi responsabilitatea ce trebuie sa caracterizeze fiecare fiinta umana, cu principiile deontologice si  legile României, toți furnizorii de servicii media audiovizuale si moderatorii acestora au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului, să respecte principiul imparțialității, al echilibrului si, prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor, să favorizeze libera formare a opiniilor. Anumite posturi de televiziune, radio, cotidiane online si presa scrisa formuleaza acuzații nefondate, creaza stiri manipulatoare, prezinta informatii nereale, profund distorsionate despre Coaliția pentru Familie si initiativa de modificare a Constitutiei României. În  cele mai multe cazuri. moderatorii emisiunilor radio si tv nu au solicitat invitatilor să probeze acuzațiile. Toate aceste derapaje majore vor ajunge probabil in manuale, ca probe ale unei deprecieri fără precedent a activității jurnalistice. Niciodată, cu excepţia „Pieţii Universităţii” din 1990,  nu a fost pusă în mişcare o campanie de presă atât de agresivă împotrivă unui demers civic, perfect legal şi constituţional. Niciodată propaganda negativă şi falsitatea nu au fost atât de prezente în mass media.

Facem totodată un apel la profesionalismul dumneavoastra, al oamenilor din mass media, care vă supuneţi în activitatea desfasurata principiilor morale si codului deontologic al jurnalismului. Acest moment, al dezbaterilor pe o tema atat de importanta pentru poporul roman, aceea a casatoriei si familiei, este unic in istoria Romaniei: 3.000.000 de romani s-au mobilizat in mod direct,  solicitand conservarea unei profunde realități umane și juridice: casatoria dintre un barbat si o femeie, ca unul din fundamentele familiei.

Timpul va trece peste noi toti. Aceasta initiativa are o miza ce transcende generatia noastra. Aceasta initiativa se refera la viitorul copiilor din aceasta tara. Noi toti va trebui sa ne prezentam la vot, în cazul convocării unui referendum, si sa alegem modelul de viata şi convieţuire pe care il vom pune in fata generatiilor viitoare de copii și tineri romani! Modul cum dumneavoastra veti reflecta realitatea va modifica opinii şi constiinte si va produce efecte profunde in istoria Romaniei. Să lăsăm poporului român dreptul inalienabil de a se exprima în cunoştinţă de cauză asupra acestui subiect, scutit fiind de de acuzaţii, de caracterizări jignitoare, de dezinformări.

Sursa: Coaliția pentru Familie


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Campania de dezinformare și decredibilizare dusă împotriva Coaliției pentru Familie trebuie să înceteze”

  1. campania respectiva nu trebuie luata in considerare mai mult decat piscatura pe care o face un purice unui elefant.

    Nu peste mult vor bate clopotele Catedralei celei Mari, atat mai au timp cei care s-au ridicat impotriva Neamului Vechi.

Comentariile sunt închise.