Comemorare: 70 de ani de la marile arestări din 14 Mai 1948

Luni 14 Mai, ora 19.00, în Piața Revoluției, va avea loc la o manifestare autorizată, dedicată memoriei luptătorilor anticomuniști decimați în închisorile politice comuniste.

În baza Legii 127/2017 ziua de 14 Mai a fost instituită ca zi națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste. Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la marile arestări din noaptea de 14 Mai 1948.

Semnificația locului de desfășurare a manifestării noastre: sediul Ministerului de Interne, ale cărui subterane au fost folosite, începand din 1948, ca spațiu de detenție și anchetă împotriva opozanților regimului.

De la ora 19.00, ne vom aduna a în scuarul dintre Memorialul Revoluției și statuia lui Iuliu Maniu, cu candele și lumânări aprinse. Pe fundalul cântecelor temnițelor și ale Rezistentei, pe fațada M.A.I. vor fi proiectate chipurile celor care au suferit în temnițele comuniste.

O seamă de foști deținuți politici și personalități ale vieții publice vor susține scurte alocuțiuni.

În finalul adunării, un sobor de preoți va oficia o slujba de pomenire. Participanții vor asista cu lumânări și torțe aprinse.

Menționăm că toate instituțiile publice ignoră această zi, neorganizînd nici o manifestare, deși Legea 127/2017 prevede acest lucru. O imensă rușine ne cuprinde în fața acestei indiferențe. De aceea, societatea civilă a luat inițiativa acestei manifestări, piedică în calea uitării martirilor jertfiți pentru demnitatea și libertatea noastră.

Vă chemăm să participați în număr cât mai mare.

În veci pomenirea lor!…

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu
Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei
Frăția Ortodoxă Sf M Mc Gheorghe Purtătorul de Biruință
Asociația Noua Dreaptă
Asociația Frăția de Cruce


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Comemorare: 70 de ani de la marile arestări din 14 Mai 1948”

  1. Bestile comuniste au omorit sute de mii de nationalisti, iar azi dupã 1989, am ajuns la cea mai mare crimã încãodata, unde pur si simplu timpiti „intelectual” spun cã banditi assassini comunisti-internationalisti fãrã Patrie ca Dej si Ceausescu, cicã sunt „nationalisti”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.