Lupta continuă!

Văd lacrimi de-o parte și rîsete de satisfacție de cealaltă. Am un cuvînt pentru fiecare.

În condițiile unui boicot general, pe care l-au predicat, provocat și practicat „societatea în civil”, presa în cvasitotalitatea ei, autoritățile de stat, partidele (care nu și-au mobilizat, de fapt, sustinătorii; iar PSD a jucat, cum am presupus dintr-un început, la două capete); în condițiile în care tabăra pro-referendum a fost slab finanțată (spre deosebire de opozanți) și lipsită de alte canale de transmitere a mesajelor decît internetul și materialele tipărite, rezultatul nu e unul rău. Nu este cel așteptat, desigur, e îngrijorător din perspectiva viitorului pe care îl deschide, supărător din punct de vedere al numărului de români informați și cu discernămînt, care se dovedește a fi totuși mic. Dar nu e deloc un rezultat care să ne demobilizeze.

Patru milioane de români hotărăsc de obicei guvernarea țării. Patru milioane înseamnă o parte semnificativă dintre românii activi politic. Patru milioane înseamnă că cele trei milioane de semnatari ai inițiativei de modificare a Constituției au mai convins un milion de români să o voteze. Patru milioane sînt dovada că nu este totul pierdut. Milioanele de români care au pus ștampila pe DA sînt temelia unei mai puternice politici pro-familie, pro-viață, pro-valori, întemeiată pe credința creștină și pe orientarea conservatoare.

Acest eșec este de fapt numai începutul adevăratului război. Am eșuat în a ridica o baricadă serioasă contra ideologiei neomarxiste. Însă acum știm exact pe ce ne bazăm. Și știm că nu mai este nici timp, nici loc de negociere. De asemenea, nu mai e timp pentru a amîna o coagulare a forțelor civice și politice conservatoare.

În plus, această palmă pe care o primește românul de bun simț poate că-l va trezi.
Așadar, nu sînt motive nici de plîns, nici de rîs. Lupta continuă!

PS:
Celor care deplîng rezultatul obținut, într-o țară cu 85% ortodocși, le mai amintesc că, din cei declarați ortodocși, doar 18 – 20% merg la biserică. Taman cîți au votat. O fi, n-o fi vreo legătură? Poate ca nu, căci și celelalte culte creștine, ba și mozaicii și musulmanii au sprijinit referendumul.
Cert este că, din mare masă a ortodocșilor declarați, doar o pătrime sînt practicanți. Cîți din ăștia au fost manipulați de televiziuni si „intelectuali”, Dumnezeu știe.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor (n. 1973, Bacău). Preşedinte al Asociaţiei “Rost” din Bucureşti şi director al editurii omonime.

Spune-ți părerea