Amnezia e o boală, nu o soluție

Post 13-15 iunie. Pentru amnezia este patologie nationala care afecteaza chiar si memoria istorica de scurta durata. Iar cand vezi cu cat entuziasm hipsteric se face virajul dinspre tara comunistilor batrani spre tara comunistilor cu internet (tip USR), cred ca se impune sa reamintim cauza prima si niciodata eliminata din societatea noastra.

Niste comunisti

1. “Acum trebuie lucrat individual, ca să evităm împingerea spre dreapta a proceselor, a problemelor sociale de la noi. Şi eu cred că, din punct de vedere politic, preocuparea principală a celor câţiva care suntem aici este de a contribui la o dezvoltare sănătoasă, pe calea revoluţionară, şi să frânăm posibilitatea elementelor de dreapta de a prelua comanda, tendinţe care se manifestă şi în alte ţări socialiste. Instrumentul gândit, rapid ne-a venit ideea, pentru că a fost clar că altceva nu avem de făcut, a fost ideea acestui Front, Frontul Salvării Naţionale” a spus Ion Iliescu – extras din stenogramele discutiei purtate pe data de 27 decembrie 1989 la Bucuresti , in sediul Ministerului de Externe, cu ambasadorul plenipotentiar al URSS (Rusia de atunci) Evgheni Tiajelnikov.

2.Potrivit Noului Cod Penal, articolul 394, fapta de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin: a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine; b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului; c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină; d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Rezistati asadar tentatiei de a spune “iar Iliescu? Iar prostia asta cu comunismul, revolutia si mineriadele?”.

Da. Iar. Pentru ca noi acum traim consecintele deciziilor acestor comunisti batrani, luate peste capetele noastre, acum 25 de ani si de 25 de ani incoace. Pentru ca amnezia e o boala, nu o solutie, iar la noi a devenit patologie sociala si fenomen de masa. Asa se intampla ca la 25 de ani de la caderea dictaturii comuniste, urmasii si epigonii dictaturii comuniste ne conduc, iar noi inaintam in liniste spre trecut.

De aceea azi rememoram niste date si fapte incontestabile.  Ieri, vineri 12 iunie 2015, a facut-o Alexandru Hancu, jurnalist, in cadrul emisiunii radio pe care o realizeaza de 5 ani sub numele de Aerobaza Kamikaze. Colegii mai tineri din studio nu prea intelegeau. De aceea reluam si pe aceasta cale, caci istoria se repeta in cicluri scurte si nefericite tocmai pentru ca ori nu se cunoaste, ori se uita. Dovada o aveti aici, in prima parte.

 Niste fapte. Comunistii, patria, Piata Universitatii 1990 si mineriade

1.Fapt:

In perioada aprilie-iunie 1990, timp de 53 de zile la rand, zeci de mii de bucuresteni pe zi, sute de mii in total, au protestat in Piata Universitatii din capitala.

Unde zeci de mii si sute de mii inseamna chiar zeci de mii si sute de mii. Cei mai tineri sau care nu locuiau atunci in Bucuresti, asa ceva n-au mai vazut. Nu in Romania.

2.Fapt:

De ce au protestat? Pentru ca nu mai voiau comunism, nici pe comunistul Ion Iliescu de Presedinte al Romaniei Libere.

“Jos comunismul”. Asta strigau zeci de mii de bucuresteni atunci, seara de seara. Am vazut cu ochii mei. Am strigat si eu.

“Mai bine mort decat comunist”, asta cantau zeci de mii de oameni, seara de seara,  impreuna cu Valeriu Sterian (decedat in 2000, la 47 de ani) si cu Cristian Paturca (decedat in 2004, la 50 de ani)  autorul Imnului Golanilor.

3.Fapt:

Restul tarii, celelalte douazeci de milioane de romani n-au vazut si auzit Piata Universitatii la televizor – TVR era televiziune unica, de stat, la vremea aceea, controlata de FSNul lui Iliescu.

Ce au vazut in schimb a fost pe Ion Iliescu, pe atunci presedintele Frontului Salvarii Nationale si candidat la Presedintia Romaniei, facandu-i pe romanii din Piata Universitatii (de toate varstele, de toate ocupatiile) GOLANI, FASCISTI SI LEGIONARI. Si le-a PLACUT. Si l-au APLAUDAT. Si l-au CREZUT. PENTRU CA AU VRUT.

La 6 luni de la eliberarea de dictatura comunista, romanii au aplaudat, crezut si preferat un comunist. N-au inteles nimicPENTRU CA N-AU VRUT.

Cei din Piata Universitatii traiau in aceeasi tara, se uitau la acelasi televizor si totusi NU l-au vrut si NU l-au crezut pe comunistul batran, desi erau tot romani. Pentru ca ei stiau ce vor: GATA CU COMUNISMUL.

4.Fapt:

Pe 20 mai 1990 comunistul Ion Iliescu a fost ales Presedinte al Romaniei cu peste 85% din voturile valabil exprimate. La urne s-a prezentat aproape toata populatia cu drept de vot a Romaniei (peste 90%). Numai putin peste 14% din populatia Romaniei a votat candidatii opozitiei anticomuniste – pe Ion Ratiu (PNTCD) si Radu Campeanu(PNL).

Aceasta data si alegerile de atunci au intrat in istorie sub numele de Duminica Orbului. Pe buna dreptate. Pentru ca trebuie sa fii orb ca la 6 luni de la caderea dictaturii comuniste sa votezi intoarcerea in comunism.

5.Fapt:

Protestele din Piata Universitatii 1990, cele anticomuniste, au continuat si dupa alegeri.

In noaptea de 12 spre 13 iunie 1990 fortele Minsterului de Interne aflate la dispozitia comunistului Ion Iliescu, noul Presedinte al Romaniei, au organizat in centrul Bucurestiului o diversiune ordinara: au dat foc propriilor autobuze, pretinzand ca protestatarii au facut asta, ca pretext pentru a interveni violent. Au batut (se pare ca si omorat in bataie) si arestat oameni nevinovati(unii ramaneau peste noapte in Piata; existau si studenti care lucrau la proiecte in cladirea Institutului de Arhitectura). La TVR s-a pretins ca fascistii si legionarii dau foc centrului capitalei.

La acelasi moment, minerii din Valea Jiului, instigati de diversiunea televizata, de liderul lor Miron Cozma, de Ion Iliescu,  de acolitii si agitatorii sai, s-au urcat in trenuri si au pornit spre Bucuresti sa faca ordine. Cu bata.

Pe 13-14 iunie, la Bucuresti a fost macel. Minerii si fortele de ordine au batut studenti aflati in sesiune, veniti la examene, in cladirea si in jurul Universitatii Bucuresti si Institutului de Arhitectura Ion Mincu. Fete tinere au fost alergate, batute, unele violate. Trecatori nevinovati stalciti in bataie pentru ca purtau blugi si/sau ochelari de soare, deci aveau aer “intelectual”, “fascist” si “legionar”, sau cine mai stie de ce. Asa li se spusese.

Sediile partidelor de opozitie (PNTCD si PNL) au fost devastate, oameni stalciti si acolo in bataie.

O barbarie inimaginabila intr-o tara europeana.

Totul s-a petrecut in aplauzele multimii de gospodine si fesenisti multumiti ca minerii “faceau ordine”. Vazut cu ochii mei pe  14 iunie. Vorbim de cetatenii Bucurestiului care-l iubeau pe comunistul Iliescu, noul Presedinte al Romaniei. Vorbim de femei care le aduceau mancare cu sufertasul in timp ce „plantau panselute” pe pajistea din fata Teatrului National.

Iliescu i-a incurajat public pe mineri sa faca “ordine” cu “elementele fasciste”, “reactionare” si “legionare” din Piata Universitatii. Adica i-a instigat la violenta si crima in masa. Dupa care le-a multumit tot public si i-a felicitat.

Nu-i asa ca nu ma credeti? In regula. Cei care n-au trait si vazut lucrurile astea la fata locului sa vizioneze documentarul de la final. Se cheama Piata Universitatii 1990, a fost produs de Lucian Pintilie si realizat de Stere Gulea. Este realizat in 1991 si este exceptional. La finalul acestui documentar veti vedea:

a)mormintele zecilor de vicgtime ale mineriadei din iunie 1990; morti in bataie si aruncati sub trei lopeti de pamant si-o cruce stramba de lemn, intr-o margine a cimitirului Straulesti de langa Bucuresti; uitati-va; si acum tot acolo sunt.

b)imagini de la „Marsul camasilor albe”, organizat pe 13 iulie 1990 in Bucuresti, pentru eliberarea din arest a lui Marian Munteanu (unul din liderii Pietei Universitatiisi presedintele Ligii Studentilor)

Marian Munteanu fusese stalcit in bataie de mineri, insa el, nu cei care-l batusera, fusese inchis la Jilava. Si altii ca el.

La Televiziunea Romana Unica si deloc libera a lui Ion Iliescu, dupa stiinta mea, nu s-au difuzat imagini de la acest mars. Dupa stiinta mea, pana azi, alte imagini decat cele din documentarul domnului Stere Gulea nici nu s-au difuzat vreodata in Romania. Numai reporterii straini au filmat si televiziunile straine au difuzat imagini.

Atunci, pe strazile capitalei au fost DIN NOU sute de mii de oameni. Unii spun un milion. Greu de spus cati. Dar stiu ca s-au umplut bulevardele din centru. Si ca era o mare de oameni si multe camasi albe pe care nu le cuprindeai cu privirea cand te uitai in zare. Sute de mii de oameni care nu se temeau, desi aveau de ce. Acela a fost, as zice, cel mai impresionant moment de civism bucurestean la care am asistat vreodata.

Marian Munteanu a fost eliberat de la Jilava pe 2 august 1990. Ceilalti mai tarziu. Mortii mineriadelor au putrezit demult in pamant. Ion Iliescu a implinit anul acesta 89 de ani, este in libertate si se bucura de toate privilegiile unui fost Presedinte legitim al Romaniei. Legitim…

6.Fapt:

Ion Iliescu a fost si a ramas  comunist (public asumat) pana in zilele noastre.

Ion Iliescu a fost si a ramas criminal, respectiv instigator la crima in masa la revolutie si mineriade.

Ion Iliescu n-a fost judecat, inca, pentru faptele lui criminale de la revolutie si mineriade, desi instantele UE au decis ca justitia romana trebuie s-o faca.

Dupa Duminica Orbului si mineriade, Ion Iliescu a mai fost ales de doua ori Presedinte al Romaniei. In 1992 si in 2000. Prin vot democratic.

Ion Iliescu a fost presedintele Frontului Salvarii Nationale 1990, urmasul Partidului Comunist Roman, devenit in 1992 Frontul Democrat al Salvarii Nationale (FDSN), devenit in 1993 Partidul Democratiei Sociale din Romania (PDSR), devenit 2001 Partidul Social Democrat, actualul PSD.

Ion Iliescu este  in prezent Presedinte de Onoare al  PSD, partidul care ne guverneaza. De Onoare…

Victor Ponta este in prezent pus sub acuzare de DNA pentru 19 infractiuni de fals, spalare de bani si coruptie. Victor Ponta NU DEMISIONEAZA.

Victor Ponta este sustinut in continuare de larga coalitie parlamentara majoritara formata in jurul PSD, fost FSN, fost PCR.

Romania, tara cui?

Un posibil raspuns gasim aici, in acest fapt la fel de irefutabil ca precedentele:

In anul de gratie 2015, la 25 de ani de la mineriade, adica de la barbaria si noaptea mintii pravalite peste noi de comunistul Iliescu si oamenii lui, pe YouTube, ultimul hit al lui Florin Salam a inregistrat aproape 19 milioane de vizionari in mai putin de 6 luni. Exceptionalul documentar Piata Universitatii 1990 inregistrase ieri, dupa ani de zile, putin peste 11 mii de vizionari.

Poate daca l-ati viziona, istoria nu s-ar mai repeta.

Vizionare placuta va doresc, din feudalism-neocomunist-crestin-democrat cu internet.

 

 

  • Text publicat inițial pe blogul autoarei la 13 Iunie 2015, ca un al doilea episod dintr-un articol mai lung. L-am reluat aici, considerîndu-l foarte potrivit post 13-15 Iunie.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Amnezia e o boală, nu o soluție”

  1. Petre Țuțea bine a spus că ”am suferit pentru un popor de idioți”. Trist, dar chiar acolo s-a ajuns.

Comentariile sunt închise.