Glume locale postelectorale

A fost a doua oară când am deschis televizorul în 2020. Promit să o fac mai des. Merită: numai așa puteam afla că PNL m-a eliberat prin abandon de PSD-USR, altfel credeam că tot PSD-USR au câștigat capitala.
1.Miron Mitrea, invitat la iRealitatea tv, este analist politic. Așa scria sub poza lui pe ecran. Eu știam că este inginer-șofer, fost deputat și ministru PSD condamnat pentru luare de mită. Vedeți ce minuni face pentru caieră si reorientarea profesională un stagiu bun de izolare la răcoare?
2.Noul primar al capitalei va fi independentul Nicușor Dan de la USR. Ceea ce îmi amintește de celălalt independent de succes, Sorin Oprescu de la PSD. De unde tragem fireasca învățătura că dacă PNL vrea să câștige vreodată capitala ar fi de preferat să-și aleagă drept candidat un independent de la PNL.
3. Practic, premierul si seful PNL ne anunță (purtând mască în aer liber) că pentru primăria capitalei a luat în primăvară decizia ca PNL să câștige alegerile pierzându-le din nou în favoarea USR-PSD. A fost o „decizie dificilă” dar bună pentru că astfel „a eliberat Bucureștiul” … de PSD-USR care au câștigat Bucureștiul. Dar cel mai încurajator este motivul pentru care a luat decizia: l-a impresionat onestitatea lui Nicușor. E dens, numărați dvs glumele.
4.Candidata PSD, mititica, nu crede că a pierdut alegerile, așteaptă numărătoarea voturilor. Ce să zic, nu putem nega că știe ea Gabriela ceva despre cum se fac forajele de opinie publică și număratoarea voturilor, doar ca acum le fac colegii matematicieni mai mult pentru ei decât pentru ea.
5.USR și independentul lor primar le-au mulțumit „bucureștenilor”. Neclar căror bucureșteni le-au mulțumit:: celor aproape 64% care n-au votat deloc sau celor cca 15% care au votat Nicușor la fel ca pe Gabriela acum 4 ani. Adevărul e că ce s-ar fi făcut Gabriela și PSD sau Nicușor și USR fără bucureștenii care nu votează ….
6.Ce ți-e și cu schimbarea „stradă cu stradă”: în 2016 ordinea câștigatorilor în capitală era PSD-USR cu PNL în fundul curții, acum e USR- PSD cu PNL la ușă. Dar la PNL e veselie.”Am câștigat”, spune domnul Orban. Ei da, într-adevăr, fantastică victorie si schimbare de la vechea ciumă la noua – mult mai sănătoasă. Personal aștept miracole. O bună parte din bucureșteni, mai modești, așteaptă mizilicuri gen apa caldă, gunoiul, asfaltul, gazul ….

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost