Pentru Dumnezeu, neam și țară

Pe 1 Decembrie a.c., la Alba Iulia, se va lansa partidul așteptat de 30 de ani, care are printre obiectivele lui cele mai importante:

1. Re-unirea cu Basarabia și cu teritoriile românești aflate azi în Ucraina.
2. Revenirea acasă a românilor din diaspora care își doresc asta – în virtutea condițiilor optime pe care partidul își propune să le creeze în acest sens.
Sînt foarte mulți români plecați în exil economic care s-ar întoarce mîine în România dacă aici ar fi o birocrație redusă, o mai mare siguranță a cetățeanului (care să nu mai fie veșnic sub amenințarea clanurilor interlope și a infractorilor lăsați liberi prin blîndețea justiției sau prin coruperea ei), o predictibilitate fiscală și un sistem de sănătate care să funcționeze ceas.
3. Recîștigarea demnității și asigurarea șansei de prosperitate pentru românii aflați în minoritate în cîteva județe din Transilvania.
4. Susținerea, promovarea și protejarea familiei, ceea ce înseamnă inclusiv încurajarea nașterii de prunci. Din această perspectivă, noul partid își va asuma principalele măsuri din programul Coaliției pentru Familie.
5. Apărarea Bisericii (în sensul nu doar de instituție, ci și de comunitate de credincioși) de atacurile secularismului agresiv, motivat ideologic și reprezentat politic în Parlamentul României. Accesul noului partid în Parlament va însemna oportunitatea unei recalibrări creștine a procesului legislativ.

Acest partid, cu decizia juridică definitivă obținută recent, este rezultatul eforturilor din ultimele luni ale mișcării civice ”România Mare în Europa”, fondată la 11 August a.c., în jurul liderului unionist George Simion (antreprenor, publicist, activist civic, 33 de ani).

În acest partid, covîrșitoarea majoritate a membrilor sînt persoane care n-au mai făcut politică, oameni tineri și foarte tineri. Conducerea partidului este alcătuită din personalități ale societății civile, care pînă acum nu au mai făcut politică partinică.

Valorile partidului sînt: Credința, Națiunea, Familia și Libertatea.

PS:
Pentru alte detalii și nume, va trebui să aveți răbdare pînă la congresul de lansare a partidului de duminică.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Pentru Dumnezeu, neam și țară”

  1. Cu pași mici dragilor și căutați ajutorul și susținerea publică unor oameni deja cunoscuți, personalități din toate domeniile și mai presus de toate nu uitați că sus e Dumnezeu; nu uitați asta în special când vor apărea disensiuni și neînțelegeri, căci de apărut vor apărea…

  2. Dupa Valea Uzului din vara anului trecut in care UDMR-ul a afirmat ca nu stiau cine au fost faptasii care au pus saci negri de plastic peste crucile eroilor români ar trebui mai nou intrebati daca stiu cine se ocupa cu propaganda antiromaneasca precum cea pe care o puteti vedea in clipul de mai jos. Asta pt. ca in timpul alegerilor din toamna se aratau foarte preocupati de viitorul României in noua formula politica din care bineinteles si ca de obicei fac parte :

    https://www.youtube.com/watch?v=BQk_VqOYV9k

Comentariile sunt închise.