Sesiune de precomenzi pentru cartea ”Rostul generației noastre”, de Claudiu Târziu

Astăzi, 15 decembrie 2019, Editura Rost deschide sesiunea de precomenzi pentru cartea Rostul generației noastre, de Claudiu Târziu. Sesiunea se va închide pe 25 decembrie.

Marcăm 30 de ani de la Revoluția din 1989 prin apariția acestei antologii de comentarii, analize și eseuri politice publicate de autor, în ultimele două decenii, în mai multe reviste cu răspîndire națională, de la ”Puncte cardinale” și ”Rost” pînă la ”Formula As”.

Cartea se constituie într-o radiografie a ”perioadei de tranziție” a României de la blocul sovietic la cel euroatlantic și, deopotrivă, într-o schiță a doctrinei conservatoare. Altfel spus, acest volum nu redă doar liniile mai pregnante ale realității românești în post-comunism, așa cum sînt percepute ele de o conștiință conservatoare, ci și creionează un crez politic, care, esențialmente, este și o direcție de viață, pe coordonate naționale și creștine.

Antologia (352 pag. ) este structurată pe cinci secțiuni care vorbesc de la sine despre preocupările autorului și despre conținutul ideatic al cărții: Națiunea, Credința, Familia, Anticomunismul, Statul.

Volumul poate fi comandat în avans cu o reducere de 30%, la prețul special de 25 de lei. Comenzile care depășesc 200 de lei beneficiază de transport gratuit prin poștă sau prin curier. Această ofertă este valabilă exclusiv în perioada campaniei și doar pe site-ul editurii.

Livrarea se va face începând cu data de 28 decembrie 2019, iar toate exemplarele vor avea autograful autorului.

Pentru a comanda, intrați în magazinul nostru online.

”Titlul cărții se referă deopotrivă la generația mea, sau generația Revoluției, și la noua generație de azi, ca și la cea de mîine, întrucît slujirea ideii naționale și a ideii creștine este o misiune pentru veșnicie.

O generație, în sensul cel mai larg, este cuprinsă într-un interval de pînă la 30 de ani. Generația Revoluției, care în partea ei cea mai de jos ca vîrstă este în plină vigoare a maturității, încă nu și-a spus ultimul cuvînt în privința destinului național. Între timp însă s-a născut o nouă generație, care poate duce mai departe, cu un mai mare succes, lupta începută de noi în 1989. Ar fi minunat ca aceste două generații să-și unească eforturile, pentru a rămîne împreună sub un singur nume: generația unui ideal național înfăptuit.” – Claudiu Târziu, în Cuvîntul autorului

”În cartea de față paladinul patetic din sufletul lui Claudiu Târziu intră în pielea doctrinarului creștin. Autorul iese din credință și coboară în lume, spre a se lupta cu apologeții globalizării, cu masoreții egalităţii și cu emulii seculari. Să-i urmărim gîndurile cu conștiința că ele vin dintr-o competență care este cu mult mai adîncă decît cea a unui teoretician. E vorba de competența pe care i-o dau cele două decenii de-a lungul cărora Claudiu Târziu și-a exersat cele trei calități predilecte: caracterul tare, mono-tonul mistic şi vigoarea patetică.” – Sorin Lavric, în Prefață


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost