APADOR-CH: Cît de real este numărul de morți de Covid-19?

APADOR-CH, una dintre organizațiile societății civile care nu poate fi bănuită de vreo pornire anti-liberală, a făcut o analiză statistică și pune o întrebare de șah guvernului Ludovic Orban: cum e posibil ca media zilnică oficială a deceselor de Covid-19 să fie la jumătatea mediei zilnice oficiale a deceselor cauzate de afecţiuni ale aparatului respirator într-o perioadă de cîțiva ani,  în afara celei de pandemie cu coronavirus? Din care recurge logic o altă întrebare: nu este real numărul de morți de Covid – 19? Și imediat se mai impune una: dacă totuși cifrele sînt bazate pe realitate, ce a determinat guvernul liberal să închidă o țară întreagă?
Așteptăm cu interes reacția premierului Ludovic Orban, a ministrului de Interne, Marcel Vela sau a omnipotentului secretar de stat Raed Arafat.

”După cum vom detalia mai jos, în raport de datele oficiale existente până în prezent, în perioada dintre data primului deces covid-19 în România (23 martie 2020) şi data de 27 aprilie 2020, deci în 37 de zile, s-au produs în România, 631 decese, deci, în medie 17 decese pe zi ale infectaţilor cu Covid-19.

Potrivit datelor publice din anuarele statistice ale României, în perioada 2010-2016, media zilnică a deceselor din România este de 700, din care:

– 7 decese/zi cauzate de boli infecţioase şi parazitare, inclusiv tuberculoza

– 3 decese/zi cauzate de tuberculoză

– 37 decese/zi cauzate de boli ale aparatului respirator

Deci, media de 17 decese/zi ale infectaţilor cu covid-19 este situată la jumătatea mediei zilnice a deceselor cauzate, în perioada 2010-2016, de afecţiuni ale aparatului respirator (37 decese/zi) şi de 2.5 ori mai mare decât media zilnică a deceselor cauzate, în perioada 2010-2016, de boli infecţioase şi parazitare, inclusiv tuberculoza (7 decese/zi).

Întrebarea care se pune este dacă nu cumva această medie de 17 decese/zi a persoanelor infectate cu Covid-19, medie aflată la jumătatea mediei deceselor produse în perioada fără pandemie de afecţiuni ale aparatului respirator, exprimă sau nu cu adevărat realitatea consecinţelor letale ale Covid-19.

Chiar aşa de bine stăm statistic, pe vreme de Covid-19, încât atunci când nu este pandemie de Covid-19 se moare de boli ale aparatului respirator de 2 ori mai mult decât se moare de Covid-19?” – se întreabă APADOR-CH într-un comunicat pe site-ul său.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „APADOR-CH: Cît de real este numărul de morți de Covid-19?”

  1. Numărul morților și, de fapt, al infectaților cu Coronavirus este atât de mic tocmai din cauza măsurilor de izolare socială. Și în RO, și peste tot – Asia, USA, Europa de Vest, unde s-a respectat izolarea socială strictă pandemia a procat mai puține victime. Unde nu s-a respectat, sau au fost introduse tardiv, Italia, de pildă, situația stă pe dos.

    Sincer să fiu, nu mă surprinde că autorul nu pricepe chestiunea, el reacționează ideologic, este el contra izolării sociale și pace. Mă miră totuși APADOR-CH, ar trebui să fie format nu din oameni cu orientare liberală (ce-o mai fi și asta) ci din oameni care gândesc.

  2. Comentariul dvs este o probă de analfabetism funcțional. Citiți și nu înțelegeți conținutul a ce citiți. Dar ca orice astfel de persoană, aveți impresia că numai dvs știți și vă pricepeți. Nu știu cum v-ați rătăcit pe platforma noastră, pentru că noi avem cititori inteligenți și cu discernămînt.

  3. Eu cred ca daca nu era media sa ne spuna de acest virus ucigas noi am fi ramasa sanatosi acasa!!!!

Comentariile sunt închise.