”Bătrînii la pușcărie!” – este un ordin… european

Pe 11 aprilie a.c., Ursula von der Leyen – presedinta Comisiei Europene – declara intr-un interviu acordat cotidianului BILD : “Este posibil ca persoanele în vârstă să fie izolate până la sfârşitul anului pentru a le proteja de coronavirus”. Și tot ea adauga: “Fără un vaccin, trebuie să limităm cât mai mult contactul cu persoanele în vârstă”.

De retinut: „sa limitam contactul cu persoanele in varsta”.

Asadar, prima oara “izolare pentru protejarea varstnicilor” , si a doua oara “izolare pentru protejarea de varstnici”! Presedinta CE n-a declarat oficial ca varstnicii sunt persoane periculoase, purtatori naturali ai virusului Covid, si pot infecta astfel intreaga comunitate, dar se poate subintelege asta din mesajul transmis de ea. Declaratia Ursulei von der Leyen a fost preluata de The Guardian, si apoi de intreaga presa europeana.

Pe 12 aprilie a.c., duminica, “fara nicio legatura” cu declaratia sefei de la Bruxelles, Nelu Tătaru – ministrul Sanatatii in “Romania, stat national, suveran si independent” – declara la Realitatea TV ca : “Persoanele in varsta ar putea ramane in izolare la domiciliu pentru cel puțin o perioadă de 10-14 saptamini, in functie de evolutia pandemiei”. Intrebat daca, in functie de declaratia Ursulei von der Leyen, guvernul ia in calcul masura izolarii persoanelor in varsta tot anul 2020, Nelu Tataru raspunde afirmativ: “Da, luam in calcul si aceasta masura la nivelul Comitetului Stiintific si al Institului National de Sanatate…” (Sursa)

Pe 13 aprilie a.c., luni, acelasi Nelu Tataru isi intareste declaratia din urma cu o zi, declarand ca “persoanele in varsta pot fi obligate sa ramana izolate cel putin inca o luna dupa incetarea starii de urgenta”! (Sursa)

De ce sa mai stea izolati varstnicii, daca starea de urgenta a incetat? A raspuns Ursula von der Leyen: „trebuie sa limitam cat mai mult contactul cu persoanele mai in varsta”!

Pe 20 aprilie a.c., presa raspandeste stirea ca: “Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor, și care a generat deja reacții negative în rândul opiniei publice, este respins categoric de către Guvern, care se dezice de astfel de idei și susține că nu au fost luate în discuție”. (Sursa)

Asadar, la o saptamana dupa ce anunta, urmand indicatiile de la Bruxelles, ca: ”persoanele in varsta ar putea ramane in izolare 10-14 saptamani” , Guvernul “se dezice de astfel de idei si sustine ca nu au fost luate in discutie”! “Guvernul” – adica ministrul Sanatatii, acelasi Nelu Tataru de pe 12 aprilie, care declara acum la Digi 24 că nu susține ”varianta ca persoanele de peste 65 de ani să fie izolate pentru a evita contactul cu cei infectați cu COVID-19.”

 

Asadar, ce era valabil pe 12 aprilie, nu mai e valabil pe 20 aprilie si vinovat e doar Streinu-Cercel! Iar Nelu Tataru, adica “Guvernul”, nu are nicio vina, desi, intervievat de reportera Realitatii TV, sustine acelasi aberatii despre izolarea batranilor, despartiti de familiile lor, in spatii hoteliere, sustinute si de Streinu-Cercel in proiectul sau. Nu ar trebuie sa ne mire asta.

Adrian Streinu-Cercel de azi – stalpul si oracolul televiziunilor si al proiectelor insusite si apoi respinse de Guvern – este aceeasi persoana cu profesor doctor Adrian Streinu-Cercel – cel care in calitatea sa de Director al Institului de Boli Infectioase Matei Bals spunea in 2006, cand nu era Covid, ci gripa aviara: “Intr-un prim val al pandemiei, adica in primele 4-5 luni, se pot imbolnavi pana la patru miloane de romani, iar doua milioane dintre acestia vor muri. Oamenii trebuie sa stie ca ne asteptam la un virus foarte agresiv”.

Prin urmare, cel care in urma cu 14 ani anunta, in calitatea sa de om de stiinta si expert (sic!), ca doua milioane de romani vor muri de gripa aviara, face acum pereche cu Nelu Tataru in incercarea de a baga, efectiv, in arest la domiciliu circa 3,5 milioane de romani! Pentru ca nu are cine sa ucida două milioane, sunt inchisi 3,5! Pentru a-i proteja! Sau pentru a-i proteja pe ceilalti de ei, conform ideii lansate de la Bruxelles?

Adrian Patrusca scria recent in “Evenimentul Zilei”:

“În fața unei adevărate furtuni create de ideea izolării persoanelor peste 65 de ani până la sfârșitul anului, așa cum sugerase șefa Comisiei Europene, președintele Franței a dat înapoi.
Ideea continuării izolării bătrânilor după 11 mai, dată la care Franța începe relaxarea socială, a produs multă tulburare în Hexagon și discuții aprinse în presă și pe rețelele sociale.
Simțind potențialul exploziv al subiectului, Emmanuel Macron s-a speriat și a decis să stingă rapid polemica. Fără a mai aștepta conferința de presă a premierului, programată pentru duminică, președintele a intervenit vineri seara în direct de la Palatul Elysée.
El a declarat că „nu dorește discriminarea” persoanelor în vârstă după data de 11 mai, și că face „apel la responsabilitatea individuală ”a fiecăruia.” (Sursa)

In problema izolarii, internarii, sau, mai bine zis, a arestarii la domiciliu a persoanelor in varsta, Romania nu e Franta, asa ca, pana acum, nicio reactie din partea premierului sau a presedintelui. Poate Romania nu are asa ceva! Poate Romania are doar Bruxelles si, drept executanti, slugi nebune ca Nelu Tataru si Adrian Streinu-Cercel!

BOGDAN CALEHARI

* Text preluat de pe blogul autorului.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „”Bătrînii la pușcărie!” – este un ordin… european”

Comentariile sunt închise.