Jurnalistul Claudiu Târziu intră în cursa pentru Primăria Generală

Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) va participa la alegerile locale pentru primăriile din București cu o echipă de cinci candidați, în fruntea căreia se află jurnalistul Claudiu-Richard Târziu, co-președinte al partidului, care aspiră la funcția de primar general al Capitalei.

Alături de candidatura liderului A.U.R., birourile electorale de circumscripție au mai validat candidaturile următorilor reprezentanți ai formațiunii: Andrei-Emil Dîrlău (filolog), pentru Primăria Sectorului 1; Ana-Maria Mihai (medic stomalog), pentru Primăria Sectorului 2; Ștefan-Ovidiu Dima (cercetător științific), pentru Primăria Sectorului 3, și Viorica Elisabeta Lupu (expert bancar), pentru Primăria sectorului 6.

În toate aceste sectoare, A.U.R. are și liste de candidați la Consiliile locale.

De asemenea, A.U.R. susține o listă de candidați consistentă la Consiliul General al Municipiului București. Pe primele locuri aici sunt: Dragoș Geamăna (psiholog), Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu (jurist), Alina-Ioana Dida (medic), Elena Iancu (inginer), Tudor Virgil Hila (arheolog), Antonio Andrusceac (teolog) și Alexandru-Florian Săraru (profesor).

Candidaturile lui Antonio Andrusceac, pentru Primăria Sectorului 4, Alexandru-Florian Săraru, pentru Primăria Sectorului 5, și listele de candidați pentru consiliile locale din aceste sectoare, au fost invalidate pe motive de formă.

* * *

Claudiu-Richard Târziu (n. 1973, Bacău) este un jurnalist cu o vechime de 28 de ani, de-a lungul anilor fiind ziarist de investigații la mai multe dintre cotidiane centrale: Evenimentul zilei, Ziua, Jurnalul național, Gardianul și Cotidianul. Astăzi e publicist la Formula As. El a fondat și condus șapte publicații locale și naționale și este manager al unor edituri. În plus, are o intensă activitate civică și culturală pe durata a  25 de ani, fiind fondator și lider al unor ONG-uri și al unor federeații de ONG-uri, ca Forul Ortodox Român și Coaliția pentru Familie. Claudiu-Richard Târziu este căsătorit, are doi copii și locuiește în București.

În viziunea lui pentru București, Claudiu-Richard Târziu indică o unificare administrativă a Capitalei, prin desființarea primăriilor de sector, care ar permite un management mai eficient și o dezvoltare armonioasă a orașului. De asemenea, prevede extinderea municipiului, prin integrarea localităților limitrofe de pe un cerc imaginar format din Măgurele, Bragadiru, Chitila, Buftea, Otopeni, Voluntari, Pantelimon, Popești Leordeni, astfel încât bucureștenii care domiciliază în aceste zone, dar continuă să lucreze și să trăiască mare parte din timp în București, să poată beneficia de toate facilitățile oferite de o capitală chiar la ei acasă. Începutul acestei reforme este un referendum organizat în București.

Claudiu-Richard Târziu a declarat că, în programul său, are soluții pentru ca ”Bucureștiul să devină un oraș în care să-ți placă să trăiești, frumos, curat, decongestionat, nepoluat, funcțional, plin de oportunități pentru toată lumea care vrea să lucreze; un oraș în care cultura și spiritualitatea să fie la fel de prețuite ca inițiativa antreprenorială”.

Candidatul A.U.R. a mai adăugat: ”Din păcate, deși toate acestea puteau fi făcute deja în cei 30 de ani scurși de la revoluție, ele reprezintă încă un deziderat, pentru că primarii de până acum n-au avut nici viziune, nici voință politică. Ei s-au mulțumit să cîrpească și să sifoneze bani din bugetul public.

Eu am o viziune și garantez o voință politică pentru a pune în aplicare programul A.U.R. pentru Capitală. Pentru că iubesc acest oraș și cred în București”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost