Perspectiva Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) cu privire la Uniunea Europeană

În urma unor articole bazate pe informații eronate sau prezentate în mod tendențios, prezentăm poziția oficială a Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (European Conservative and Reformists – ECR) față de Uniunea Europeană pentru opinia publică din România:

Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni este un partid „euro-realist”. Poziția ECR este că deși Uniunea Europeană are mari deficiențe, această structură poate fi totuși reformată. Convingerea membrilor ECR este că UE trebuie să se reîntoarcă la principiile sale cheie și să fie o organizație care să servească interesele statelor membre, mai degrabă decât invers.

Perspectiva noastră este că Europa ar trebui să facă mai puțin, dar mai bine. Altfel spus, acele lucruri pe care UE le face bine – piața comună, promovarea drepturilor omului în exterior, înțelegerile de liber schimb cu restul lumii – ar trebui să constituie centrul de greutate al Uniunii, în timp ce alte competențe ar trebui lăsate în seama statelor membre.

Concomitent și la fel de puternic, ECR promovează principiul subsidiarității. Adică, UE nu are nici un drept să se pronunțe cu privire la lucrurile rămase în responsabilitatea statelor, precum: politicile privind familia, politicile de sănătate publică, chestiuni constituționale interne sau apărare. În privința securității, ECR preferă să susțină NATO ca principal garant al securității statelor membre UE și alianța trans-atlantică ca soluție defensivă.

ECR crede foarte puternic în necesitatea reducerii birocrației europene. Instituțiile europene sunt prea mari și prea costisitoare. Accentul ar trebui să cadă pe beneficiile furnizate în raport cu banii cheltuiți pentru funcționarea acestor instituții. În nici un caz, birocrația europeană nu trebuie să devină o piedică în calea afacerilor. UE nu creează locuri de muncă, ci mediul de afaceri.

 26 ianuarie 2021

 

*Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) este în proces de aderare la grupul politic al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR).


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost