Disponibilizări masive la Poșta Română. Peste 5.000 de posturi vor fi desființate

Poșta Română, unul dintre cei mai mari angajatori locali, cu peste 25.000 de salariați, se pregătește de disponibilizări, peste 21% din posturi urmând să fie desființate, anunță Profit.ro.

Potrivit sursei citate, seful companiei, Horia Grigorescu, a transmis o informare către toți directorii și le-a cerut să propună lista posturilor care vor fi desființate.

„Până la data de 26 februarie 2021 urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția Resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți pentru desființare.

În vederea optimizării organizatorice și redresării/eficientizării aspectelor economice precizate mai sus, numărul de posturi ocupate, din cele două categorii indicate, pe care le veți propune spre desființare va reprezenta un minim de 21% din numărul total de posturi ocupate de către personalul funcțional-administrativ și cel de conducere, aferent structurii pe care o conduceți/coordonați”, se arată în adresa directorului general, Horia Grigorescu, potrivit Profit.ro.

Poșta Română are o rețea teritorială de peste 5.000 de unități și este controlată de Ministerul Comunicațiilor – 93,52% și Fondul Proprietatea – 6,48%. La 30 iunie 2020, Poșta Română avea 25.103 angajați.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost