EXCLUSIVITATE. Dr.Galina Răduleanu, fost deținut politic: În comunism, celor care nu se încadrau li se punea stigmatul de „dușmani ai poporului”. Acum, noile calomnii aruncă acuzații de „fascist”, „extremist”, „tradiționalist” și tot ceea ce dovedește incorectitudine politică

Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic în perioada comunistă, a avut amabilitatea să transmită, prin intermediul Rost Online, un mesaj privind înțelegerea vremurilor pe care le trăim, în care constatăm că se aplică metode testate cu succes în istorie, de reducere la tăcere a tuturor vocilor ce nu se supun corectitudinii politice.

Cu modestia cu care o caracterizează, doamna Galina Răduleanu semnează „ O voce din popor”.

Cu bucurie și cu recunoștință, redăm integral mesajul doamnei Galina Răduleanu, intitulat „Calomniază, calomniază, tot va rămâne ceva”:

„Metoda diabolică aplicată cu succes de-alungul istoriei din toate timpurile perfecționată mult în epoca noastră, pe care românul cu inepuizabilul său umor a creionat-o într-un banc trist dar adevărat. Se povestește că-n Iad, fiecarei țări îi este repartizat câte un cazan de smoală, înconjurat de o „legiune de draci” care au obligația să lovescă orice cap care ar vrea să se ridice la suprafață. La cel pe care scrie „România” stătea un singur diavol plictisit și pe jumătate adormit: „nu am ce face aici. Aștia se trag unul pe altul la fundul cazanului în momentul când cineva vrea să se ridice la suprafață”.

Un adevăr pe care istoria noastră, din păcate, îl confirmă. Valorile apărute, atât din trecut cât și din prezent, au trebuit să-și caute recunoașterea în afara granițelor țării. Până și poetul nostru național imortalizează această desconsiderare față de vârfurile intelectualității noastre, defăimate chiar și după moarte. În Scrisoarea a III-a se subliniază că „bătrânul dascăl” cu a lui „haină roasă-n coate” deși ținea cerul și vecia „într-un număr” era considerat de potentații vremii (de atunci dar și de acum) că „n-a fost un lucru mare”.

În decursul timpului metoda machiavelică a evoluat ajungând în cei 45 de ani de „iad roșu” la „perfecțiune”. E drept că de mare ajutor ne-a fost și experiența „fratelui mai mare din răsărit”.

Ca urmare a însușirii acestei lecții s-a ajuns la concluzia că nu e suficient ca elitele să fie băgate „în fundul cazanului” întrucât ar mai putea fi auzite. Nu. „Balastul acesta” trebuie eliminat, lucru realizat cu multă „conștinciozitate și afecțiune” de forțele noastre de represiune reprezentate prin Securitate.

Acum însă situația a devenit mult mai simplă. Astăzi cazanul numit „România” nu mai necesită nici o supraveghere. Cei puțini care „nu înțeleg” vremurile sunt anulați prin ignorare, calomnie (mai ales) și aduși la o asemenea lehamite care îi determină să emigreze. E adevărat că în trecut rezolvarea ar fi fost mult mai simplă dar, de când cu drepturile omului… Am ajuns astăzi să trăim într-un „stat paralel” de care se vorbește foarte mult, dar se omite (întâmplător ?) că acesta nu este format numai din dl. Coldea & comp., ci mai ales din cei care trăim în apatie, dezinteres, egoism, necinste având ca normă de viață „a te descurca” și mai ales „a nu te băga”.

Și totuși spre surprinderea celor care ne așteptau liniștiți decesul, exact ca în cazul marilor arși, pe „suprafața pârjolită de foc” au apărut în mod miraculos primii muguri de regenerare, de întoarcere la viață a ”muribundului”.

Aceeași mașinărie însă, folosită și în trecut în cazul Pieței Universității unde se ”dădeau dolari” și ”se făceau orgii”,  s-a pus în mișcare și în prezent. Deși au trecut treizecu de ani, s-au schimbat doar actorii, piesa rămânând aceeași. E drept că mult mai sărăcită și mai lipsită de imaginație.

Dacă în comunism celor care nu se încadrau și mai ales nu ovaționau li se punea stigmatul de „dușmani ai poporului” cu binecunoscutele consecințe, acum etichetele s-au adaptat nesfârșitei stări de tranziție. Noile calomnii intentate aruncă stereotip acuzațiile de: „fascist”, „extremist”, „fundamentalist”, tradiționalist” și tot ceea ce dovedește incorectitudine politică. Prin urmare toți cei etichetați cu aceste caracteristici trebuiesc desființați și aruncați la ”fundul cazanului”.

Mie mi se pare totuși, întrucât măcar teoretic traim într-un stat de drept, că orice acuzație trebuie să fie probată faptic. În caz contrar riscă să fie etichetată drept calomnie și în consecință să suporte rigorile legii.

Și în concluzie: domnii mei să știți că „nu mor caii când vor câinii”, iar dacă un lucru vine de Sus, nimeni și nimic nu-l va opri să se realizeze. „O voce din popor”, Dr. Răduleanu Galina

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „EXCLUSIVITATE. Dr.Galina Răduleanu, fost deținut politic: În comunism, celor care nu se încadrau li se punea stigmatul de „dușmani ai poporului”. Acum, noile calomnii aruncă acuzații de „fascist”, „extremist”, „tradiționalist” și tot ceea ce dovedește incorectitudine politică”

  1. Acum ‘ poporul ” nu mai are dusmanul de clasa , fiindca nu mai este „clasa” , a ramas numai grupul ,politic , care il reprezinta pe el ‘ popor ‘ , dar ceea ce insamantezi asta si culegi , prostia mana in mana cu naivitatea , dusa la extremis , infratita cu indiferanta , dusa , dusa si iar dusa , pe principul , : boului , din Fefeleaga, ” di Batore, di ” .

Comentariile sunt închise.