Liderii UE au decis menținerea restricțiilor în statele membre. Președintele PE, David Sassoli: Nu există cale de întoarcere la felul în care erau lucrurile înainte de pandemie

Șefii de stat și de Guvern din statele membre UE, reuniți, joi, într-un summit virtual, au decis menținerea restricțiilor în statele membre, precum și accelerarea vaccinării, au transmis agențiile de presă internaționale.

Astfel, liderii UE au decis să mențină restricțiile asupra vieții publice și a liberei circulații, în contextul în care statele membre încearcă să controleze apariția noilor variante de coronavirus, a anunțat Agenția Reuters citată de Digi 24.

Pe de altă parte, cancelarul german Angela Merkel a declarat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru vaccinarea împotriva noilor variante de covid în următorii ani.

„Trebuie să ne pregătim pentru situația în care trebuie să vaccinăm în continuare perioade mai lungi de timp, poate chiar ani de zile, din cauza noilor variante de coronavirus, situație cunoscută din răspândirea gripei”, a afirmat Merkel, potrivit sursei citate.

Un mesaj ferm a fost transmis și de Președintele Parlamentului European. „Nu există cale de întoarcere la felul în care erau lucrurile înainte de pandemie”, a subliniat David Sassoli.

„Lecția pe care pandemia ne-a învățat este că nu poate exista o întoarcere la felul în care lucrurile erau înainte. Ar fi o greșeală, o pierdere de energie și ne-ar lăsa neechipați pentru a adresa provocările viitoare. Trebuie să dezvoltăm o politică europeană de sănătate prin alocare de competențe clar definite instituțiilor UE”, a mai afirmat Sassoli.

În ceea ce privește certificatul de vaccinare, cancelarul Angela Merkel a estimat că un astfel de document ar putea fi gata peste trei luni.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Liderii UE au decis menținerea restricțiilor în statele membre. Președintele PE, David Sassoli: Nu există cale de întoarcere la felul în care erau lucrurile înainte de pandemie”

  1. Ar fi și culmea ca plebea să revină la normalitate. Dacă au normalizat perversiunile și deviațiile sexuale, de ce nu ar normaliza și anormalitatea ”pandemiei” și portul botniței și sistemul de control total ca în China, unde dacă vrei să te duci la veceu trebuie să știe Partidul unde te-ai dus și ce ai făcut în detaliu.

Comentariile sunt închise.