Protest față de vânzarea Portului Constanța, sâmbătă, în fața Prefecturii Constanța. Co-președinții AUR, Claudiu Târziu și George Simion, și-au anunțat participarea

Sâmbătă, 27 februarie a.c., în fața Prefecturii Constanța, este organizat un protest împotriva vânzării Portului Constanța. Protestul are loc începând cu ora 15:00, în fața Prefecturii Constanța.

Co-președinții AUR, Claudiu Târziu și George Simion, și-au anunțat participarea la protest, alături de parlamentari și membri AUR.

Un astfel de protest a mai avut loc în urmă cu două săptămâni. La momentul respectiv, Asociația Patriot și parlamentarii organizației județene a partidului Alianța pentru Unirea Românilor au organizat o acțiune de protest la Instituția Prefectului Constanța, după cum a relatat TomisNews.

Evenimentul a fost menit să transmită un mesaj Guvernului, acela de a nu vinde acțiunile statului de la companiile naționale.

Guvernul a inițiat un proiect de lege care abrogă legea ce interzicea vânzarea activelor companiilor de stat din România, respectiv nr. 173 din 13 august 2020.

Printre aceste companii de stat se numără și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile sau Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Executivul nu a precizat dacă este vorba de pachetele minoritare sau majoritare, aspect care inflamează spiritele și mai tare.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost