Mărțișoare virtuale de 1 martie? Bâlbe în Ministerul Educației privind posibilitatea elevilor de a oferi flori și mărțișoare în școală

Deși mai sunt doar câteva zile până la 1 martie, Ministerul Educației nu a oferit până la această dată un punct de vedere coerent privind posibilitatea elevilor de a duce mărțișoare sau flori în școală, în contextul restricțiilor sanitare impuse în unitățile de învățământ.

Mai mult, oficialii Ministerului Educației se contrazic pe această temă.

Astfel, secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat, pentru Radio Europa Liberă, că elevii nu vor putea oferi în școli mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie, deoarece există un ordin care interzice „schimbul de obiecte personale”.

„Trebuie să respectăm legea, așa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori. Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor”, a declarat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion, pentru Europa Liberă.

Se pot oferi felicitări și mărțișoare virtuale, a subliniat Sorin Ion.

Această declarație a fost contrazisă chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la Antena 3.

Întrebat dacă mărțișoarele și florile se încadrează în categoria ”obiecte personale”, având în vedere că ordinul comun spune clar că, în școli, este interzis schimbul de obiecte personale, ministrul Educației a precizat că ”Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”.

„Deocamdată școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Și nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a adăugat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost