Oamenii sistemului. Președintele CA Administrația Porturilor Maritime, Elena Petrașcu, inspector guvernamental în Guvernul Cîțu, câștiga 11.000 de euro pe lună de la stat, în 2018

Vânzarea Portului Constanța a scos, sâmbătă, oamenii în stradă, pentru a doua oară în această lună, mesajul transmis de oamenii politici prezenți la eveniment fiind că acest punct strategic național nu trebuie înstrăinat.

Dar să vedem cine conduce Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CN APM), aflată în proprietatea statului român.

Portul Constanța

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul oficial, Portul Constanta (cu zona Constanta si zona Midia), portul Mangalia si portul turistic Tomis sunt porturi maritime publice-private aflate in proprietatea statului roman, care asigura reglementarea si functionarea lor prin sarcinile incredintate si indeplinite de C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta (APM) si Autoritatea Navala Romana (ANR), ambele institutii fiind subordonate Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Adunarea generala a actionarilor, constituita din reprezentanti ai actionarilor, este organul de conducere al companiei, care decide asupra activitatii acesteia si asupra politicii ei economice.
Compania este administrata de un consiliu de administratie compus din 7 membri. Consiliul de administratie al companiei este ales de adunarea generala a actionarilor.

Adunarea Generală a acționarilor este formată din: Gîrla Laura Diana, reprezentant Ministerul Transporturilor;Olteanu Adrian, reprezentant Ministerul Transporturilor ; Reprezentant S.C. Fondul Proprietatea

Consiliul de administrație este format din: Elena Petrașcu, presedinte, membru definitiv; Daniel Adrian Naftali, membru definitiv; Gabriela Murgeanu, membru definitiv; Daniela Șerban, membru definitiv; Ghiorghe Bătrinca, membru definitiv; Mircea Burlacu, membru definitiv; Constantin Chirilă, membru provizoriu.

Cine este președintele CA, Elena Petrașcu

Despre Elena Petrașcu, fostul secretar de Stat în Guvernul Cioloș, Valeriu Nicolae, spunea, într-un editorial pentru Libertatea, că „este specializată în servicii secrete”.

„Doamna Elena Petrașcu este specializată în servicii secrete. A făcut cursurile Colegiului Național de Informații, cele ale Colegiului Național de Apărare și și-a luat licența în Drept la Academia de Poliție. Are și o publicație pe dimensiunea energetică a securității la editura Academiei Naționale de Informații sub coordonarea unuia dintre cei mai cunoscuți și mai bine plătiți referenți ai plagiatorilor de la Academia Națională de Informații, domnul Gheorghe Toma.

Între 1986 și 1994, doamna Petrașcu a fost învățătoare. La 23 de ani, în 1990, se apucă de o facultate privată care nu avea acreditare, pe care o termină în 1995 cu o licență de la Academia de Poliție.  Între 1995 și 1997 este șomeră și apoi, brusc, cu zero experiență, la 30 de ani, este numită consilier juridic la Ministerul Transporturilor, unde stă mai puțin de 8 luni.

Se transferă la Banca Dacia Felix, la vremea aceea cea mai dubioasă bancă din România, cu legături cu o misiune patriotardă foarte plăcută fostei Securități (de a salva Ardealul de banii ungurilor) și cu fraude ale șefilor de peste 160 de milioane de dolari. După alte 8 luni, revine la Ministerul Transporturilor”, a spus Valeriu Nicolae pentru Libertatea.

Potrivit acestuia, în 2018, Elena Petrașcu „câștiga 607.965 de lei de la statul cel minunat. Adică 11.000 de euro pe lună”.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost