Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu (USR PLUS), vrea să înlăture statuia lui Mircea Vulcănescu din Piața „Sfântul Ștefan” din București

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu (USR PLUS), intenționează să înlăture statuia lui Mircea Vulcănescu, aflată în Piața „Sfântul Ștefan” din București.

Primarul sectorului 2 și-a anunțat intenția printr-o declarație pentru G4Media.

Radu Mihaiu a declarat pentru sursa citată  că „va înainta spre aparatul primarului o cerere de analiză a pașilor pentru înlăturarea bustului”.

Institutul Elie Wiesel a solicitat încă din 2014 să fie înlăturată statuia filozofului, economistului și sociologului român, Mircea Vulcănescu, însă niciun primar sau Consiliu Local nu a dat curs acestei solicitări până acum.

Pe de altă parte, directorul Liceului tehnologic „Mircea Vulcănescu”, Elena David, a declarat, tot pentru G4Media, că nu se pune problema ca numele liceului să fie schimbat.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost