AUR trece Prutul! Partidul condus de George Simion și de Claudiu Târziu se lansează în Republica Moldova, de Ziua Unirii Basarabiei cu România

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partidul parlamentar condus de George Simion și de Claudiu Târziu, se lansează în Republica Moldova, sâmbătă, 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România.

În același context va fi inaugurat biroul parlamentar al deputaților George Simion și Boris Volosatîi, se precizează într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de partidul AUR.

„Am lansat Alianța pentru Unirea Românilor în țară pe 1 decembrie 2019, de Ziua Marii Uniri, iar acum a venit momentul să ieșim în întâmpinarea fraților noștri de peste Prut, ai căror înaintași au votat primii Unirea cu România, la 27 martie 1918, și să le oferim platforma necesară realizării dezideratului lui Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari, Ion și Doina Aldea Teodorovici și tuturor românilor patrioți: Reîntregirea națională. Vom sta la dispoziția celor care doresc să refacem unitatea națională, acum și fizic, la biroul parlamentar din Chișinău, și îi așteptăm alături de noi în AUR Republica Moldova”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Lansarea la Chișinău a Alianței pentru Unirea Românilor are loc în contextul în care formațiunile de pe scena politică din Republica Moldova care susțin că urmăresc interesul cetățenilor au dovedit în ultimii 30 de ani că acționează contrar acestui interes și vine să impulsioneze unirea celor care își doresc să se facă dreptate pentru Republica Moldova, se precizează în comunicatul de presă.

Totodată, AUR va avea personalitate juridică și în Republica Moldova și ca urmare a situației absurde, recent petrecute la frontiera de pe Prut, când  autoritățile de la Chișinău nu i-au permis lui George Simion accesul pe teritoriul Republicii Moldova.

Parlamentarul, invitat în Republica Moldova de deputați din Comisia pentru integrare europeană de la Chișinău, dorea să participe la funeraliile marelui om de cultură Nicolae Dabija. Lucrătorii vamali l-au informat pe demnitar că are interdicție în Republica Moldova până în 2023, iar președintele Maia Sandu, prin intermediul presei, că acesta va trebui să apeleze la instanță pentru a-i fi ridicată interdicția. Cu acest prilej, copreședintele AUR George Simion a promis că va reveni în Republica Moldova pe cale politică.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR trece Prutul! Partidul condus de George Simion și de Claudiu Târziu se lansează în Republica Moldova, de Ziua Unirii Basarabiei cu România”

Comentariile sunt închise.