Avocatul Poporului, Renate Weber, despre posibilitatea ca un angajator să le ceară salariaţilor să se vaccineze: A impune astfel de condiţii este dincolo de lege

Niciun angajat nu poate să fie condiționat de angajator să se vaccineze împotriva covid, această cerință fiind dincolo de lege, a subliniat, duminică, Avocatul Poporului Renate Weber, anunță News.ro.

Potrivit Avocatului Poporului, ideea unui angajator de a le cere angajaţilor să se imunizeze sau să prezinte periodic teste negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 este „dincolo de lege”.

„Aceasta este o cerinţă care nu-şi găseşte sub nicio formă suport în legislaţia noastră actuală. Câtă vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazată pe consimţământul persoanei, a impune astfel de condiţii este categoric, categoric nu că excesiv, este dincolo de lege. Acum, întrebarea e câţi dintre cei care sunt în astfel de situaţii vor avea curajul să-şi dea angajatorii în judecată, pentru că dacă este un angajator privat, nici nu există altă soluţie”, a declarat Renate Weber duminică seară, la Antena 3, anunță News.ro.

Weber a dat ca exemplul instituţia Avocatului Poporului, unde personalul nu a fost obligat să se vaccineze, singurii care s-au imunizat fiind cei care au dorit.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost